A legfrissebb kimutatások szerint a FIFA 20 Ultimate Team módja egyedül másfél milliárd dollárnyi bevételt hozott a konyhára.

Annak ellenére, hogy a játék minősége évről évre rosszabb a játékosok szerint, valahogy minden évben növekedik a bevétele a kanadai cégnek. Az EA a 2020-as pénzügyi évben másfél milliárd dollár bevétellel zárt csak az Ultimate Team módból. Ez majdnem 100 millió dollárral több, mint 2019-ben.

A következtetés szerintem bátran leszűrhető, hogy a sportjátékok közül biztos a FIFA Ultimate Team módja hozza a legtöbbet a konyhára. A játékosok FIFA pontokat vásárolnak, hogy csomagokat tudjanak bontani, amiből ugye reményeik szerint jó játékos esik majd. A zseton vásárlása tiltott, így csakis kizárólag így tudjuk megnövelni csapatunk értékét pénz segítségével.

Az eredmény viszont nem garantált, így lehet, hogy egymillió forint rááldozása után se lesz annyi zsetonod, hogy világverő válogatottat építs.

A FIFA 19 és FIFA 20 is elég alul végzett a minden idők legjobb FIFA játékai listáján. Ennek ellenére, folyamatosan bevételi rekordot dönt évről évre.

milliárd

A promóciók egész évben pörögnek, és az új lapok folyamatosan jelennek meg. Hiába nyitsz egy jó lapot, az egy idő után elévül hiszen lesz belőle jobb is. És ilyenkor akarva akaratlanul szeretnéd az új lapot megszerezni. Ha ilyen tempóban halad az UT, az elkövetkező években elérheti a 2 milliárd dolláros bevételi határt is.

Panaszkodhatunk, hogy rossz a játék, hogy folyamatosan romlik a színvonal és hasonlók. De őszintén! Ha évről évre növekednek a mutatóid, te váltanál stratégiát?

A válasz szerintem majdnem mindenkinél ugyanaz.

 

×