Megdöntötték az első rekordot az egy napja megjelent processzorral.

Tegnap hivatalosan is megjelent a boltok polcain az új Comet Lake széria, ami a hazai forintárfolyamnak köszönhetően nem túl baráti árcédulákat eredményezett. Az ElmorLabs lelkes tuning mestereit viszont ez egy cseppet sem izgatta, ugyanis egy céljuk volt: felállítani az első rekordot a 10. széria legerősebb darabjával, a Core i9-10900K-val.

A profi tuningalkatrészeket is árusító csapat nem aprózta el a hűtést, az egész szobát telepakolták folyékony nitrogén tárolókkal, hiszen az i9 híres arról, hogy az étvágya mellett szeret melegedni is.  Ennek megfelelően folyamatosan folyékony nitrogén utánpótlásra volt szükség a rekord felállításához,

így végül sikerült elérni a 7707.62 MHz-es eredményt, amit nem lesz egykönnyű megdönteni a közeljövőben.

Itt külön kiemelnénk, hogy mind a 10 mag és mind a 20 szál aktív volt az i9 10900K-ban, azaz ezúttal nem csupán egy egyszálas eredményről beszélünk.

Íme a rekord, egyelőre még megerősítetlenül

Az már tényleg csak hab volt a tortán, hogy Windows XP alatt állították fel a rekordot, de érthető a választás, ugyanis az XP-n sokszor stabilabb a rendszer, ezért a tuningmesterek előszeretettel nyúlnak vissza a 2001-ben megjelent Windows XP-hez. Nemrég egyébként egy FX 8350-et egészen 8,1 GHz-ig húztak, az sem volt egyszerű.

 

Sajnos a srácok nem mérték a fogyasztást, de azért mi kíváncsiak lettünk volna, hogy mennyit eszik egy ilyen szörnyeteg 7,7 GHz-en. 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×