Megpróbálták utánozni a játékot, a szülők szerint ez a PUBG hibája.

Őszintén szólva el sem tudjuk képzelni, hogy mi játszódhat le azok agyában, akik megpróbálnak respownolni a való életben. Két gyerek Kínában viszont pont ezzel próbálkozott. A 9 és 11 éves testvérpár 15 méteres magasságból próbálta utánozni a videojátékokat, egész pontosan a Mini Worldöt és a Game for Peace-t nevezték meg kedvenc játékukként, ami a PUBG kínai verziója.

pubg mobile, hand, playing,

Kép forrása: Shutterstock

A két testvér a karantént javarészt telefonos játékkal töltötték, aztán egyszer csak furcsa ötletük támadt:

„Ki akartuk próbálni, hogy tudunk-e repülni vagy esetleg visszatérni az életbe úgy, mint a Game for Peace-ben vagy a Mini Worldben”

– nyilatkozott a 11 éves fiatal.  Aki azt is hozzáfűzte, hogy a Mini World kreatív módjában soha sem halhat meg a karakterünk, történjen bármi is. Nos, a fiatalok komoly megpróbáltatások árán tudták meg, hogy ez nem pont így működik a való életben. A testvérpár több csontja eltört az ugrást követően, a szüleik azonnal kórházba szállították őket.

Egyikőjük sem úszta meg kisebb karcolásokkal / Kép: AsiaWire

Ezek után a szülők nem magukat, hanem a PUBG kínai kiadóját, a Tencentet okolják a történtekért.  Kihívták az összes helyi médiát és kihangsúlyozták, hogy kompenzációt várnak el a kiadóóriástól, hiszen ez az ő saruk és még akár készek perelni is. Azt azért csak csendben tennénk hozzá, hogy a korhatáros játék besorolása szerint 16 év fölött ajánlott. Ennek betartatása pedig minden esetben a szülők felelőssége.

Innen ugrottak / Kép: AsiaWire

Nos, őszintén reméljük, észhez tértek azóta Mr. Shenék, hiszen amennyiben bíróságra menne az ügy, maximum azt kapnák meg, hogy próbálják megnevelni a gyerekeiket. Tudjuk mind, hogy a gyerekek sokszor rosszalkodnak, de hogy ne legyenek tisztában az olyan alapvető dolgokkal, minthogy nem tudunk respawnolni, azt már nem lehet másra fogni, csak a szülőkre.

Amikor megbukik valaki szülőként, mindig hasonló a végeredmény, mást próbálnak okolni, egyesek még perre is mennek, ahelyett, hogy örülnének, hogy a gyerekek túlélték a történteket.

Forrás: AsiaWire

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×