Az állatjogi szervezet úgy döntött, hogy következő tüntetését egy videojátékon belül tartja meg, mivel az Animal Crossing-ban nem bánnak jól a halakkal.

Az Animal Crossing: New Horizons gyakorlatilag szinte berobbant a Nintendo Switch felhasználók unalmas hétköznapjaiba. Többek között cukisága és a közösségi élmény miatt hamar sokak kedvence lett, még a Gyűrűk Ura főszereplője is szívesen játszik a rajongókkal.

A PETA amerikai állatvédő szervezet most úgy döntött, hogy ebben a játékban tartja következő tiltakozását. Hogy mi ellen tüntetnek? A játékon belüli múzeum ellen.

 

A múzeum az Animal Crossing sorozat összes játékában megtalálható, az Animal Forest kivételével. Ez egy olyan létesítmény, ahol bogarakat, halakat, kőzeteket, festményeket és szobrokat gyűjtenek és állítanak ki. A múzeum vezetője egy bagoly, Blathers. Úgy tűnik, hogy az élő állatok bemutatása a játékbeli múzeumban nem annyira tetszik a PETA-nak, szerintük ugyanis ez embertelen bánásmód az állatokkal szemben.

Kép forrása: Animal Crossing

A tüntetés felhívása a PETA Twitter oldalán jelent meg videó formájában, melyben a tüntetők fel-alá rohangálnak a múzeumban és követelik a Bagoly igazgatótól, hogy engedjék el az állatokat. A szereplők PETA szalagot viselnek. Ez egyébként nem sokkal azután történt, hogy a PETA vegán útmutató készített az Animal Crossing játékosok számára.

A videó után a reakciók többsége negatív volt, mivel sokak számára a tüntetés értelmetlen. A PETA azonban olykor komolyan, néha pedig viccesen védte meg az álláspontját. Néha mémekkel válaszoltak, hogy elnyomják a túl kritikus emberek reakcióját.

A PETA azt állítja, hogy annak ellenére, hogy a videojátékok nem valósak, példaként szolgálhatnak az emberek számára, hogy hogyan kell kezelni a körülöttünk élő állatokat. Mint ilyen, a halak eltávolítása természetes élőhelyükről, hogy múzeumban legyenek bemutatva, ellentétes a szervezet nézeteivel.

A PETA nyilván nem várja el, hogy Blathers megváltoztassa a múzeumot, mivel csupán egy videojáték-karakter. A videó inkább a játékosoknak és a fejlesztőknek szól. Érdekes, hogy a múzeum rovarjairól nem esett szó, mivel a videóban csak a halakat említik. A PETA a múltban már foglalkozott a rovarok jogaival, szóval furcsa, hogy most nem kerültek szóba.

Bár ez lenne a világ legnagyobb állatvédelmi problémája. Jó lenne, ha csak a videojáték-állatokért kéne aggódnunk.

Te mit gondolsz a PETA videojátékos kezdeményezéséről?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×