A nemrég nagy port kavart műanyagon és ruhán is átlátó funkció Kínában tiltás alá kerül a telefon lehetőségei közül. De csak ideiglenesen.

Az elmúlt időben szinte minden hírportálon megjelent, hogy a OnePlus 8 Pro kamerájának egyike a műanyagon, és igen, még valamilyen szinten egyes ruhadarabokon is átlát. Az viszont a képekből és videókból egyértelmű lett, hogy legyen bármilyen műanyag felület, a telefon kamerája bizonyos megvilágítás mellett megmutatja, mi lapul a plasztik alatt.

Kép forrása: xda-developers.com

A készülék kameráját egyébként sok szakértő az egyik legjobb mobilkamerának tartja, ami rendelkezik egy 5MP-es színszűrő-kamerával is, ez a Color Filter Camera. A műanyagon és ruhán átlátó érzékelőt azonban egy jövőbeli frissítés során ideiglenesen letiltják a készüléken, legalábbis Kínában – írja az xda-developers.

Nyilvánvaló, hogy ennek oka az, hogy a telefon lehetőség ad arra, hogy a felhasználók megsértésék egyes embertársaik magánéletét. Sokan ugyanis aggódnak amiatt, hogy a készüléket tisztességtelen módon használhatják fel.

Kép forrása: Gizmochina

Egy Weibo (kínai közösségi oldal) bejegyzésben a OnePlus bocsánatot kért a felhasználóktól a funkció miatt, és ezzel egyúttal bejelentették a tiltást. A kamera színszűrő funkciójának tiltása Kínában egy héten belül várható.

Persze simán lehetséges, hogy a tiltás később más régiókban is megtörténhet. A OnePlus reméli, hogy a későbbiekben újra bekapcsolhatják a kamerát, miután megoldották az adatvédelmi problémákat. Jelenleg gőzerővel ezen dolgoznak.

Nagyon nagyra értékelendő, hogy a társaság foglalkozik ezekkel az egyébként jogos aggodalmakkal. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy aki fizetett egy négykamerás mobilért, most csak hármat használhat majd belőle.

Te mit gondolsz a OnePlus döntéséről?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×