Az amerikai elnökválasztás még egy picit odébb van, viszont a támogatói mozgolódás már elkezdődött. A LoL Wiki oldalát is ilyen célú támadás érte.

Az idei évben az elnökválasztástól lesz hangos az amerikai sajtó. Trump elnöksége hamarosan véget ér, és novemberben kiderül, hogy folytathatja-e vezetői tevékenységét a Fehér Házban. Egyesek annyira ellenszenvesnek tartják a mostani elnököt, hogy képesek bármit megtenni azért, hogy legnagyobb vetélytársa, a demokrata jelölt Joe Biden legyen a nyertes. Még a LoL Wikit is képesek voltak megváltoztatni.

Egy reddit felhasználó osztotta meg a képeket, amikor éppen az oldalon böngészett. A fanatikus csapat több aloldalt is lecserélt és nagybetűkkel a demokraták elnökjelöltjének nevével pingálták ki. Aki épp ekkor böngészett az oldalon, az ezzel az üzenettel találkozott:

A kommentek szerint viszont nem csak a LoL oldalán, hanem több Wiki oldalon is megjelent az üzenet. Szerencsére a LoL Wikit kezelő munkatársak hamar észrevették a problémát, és igyekeztek mindent helyre állítani. A logba se hagytak semmilyen nyomot, így ha valaki szerette volna visszaidézni, hogyan is festett az oldal Joe Biden nevével, sajnos már nem fogja tudni átváltoztatni.

Lol wiki has been hacked by political messages from r/leagueoflegends

A demokrata jelölt neve viszont nem először merül fel a gaming közösségben. A Fortnite-ban zajló Travis Scott koncert például olyan nagy hatással volt Joe Biden kampánymenedzserére, hogy abból merítene legszívesebben ötletet. Mint potenciális reklámfelület, sajnos a fiatalok megszólítására tökéletes felület, így ne lepődjetek meg, ha egyre több hirdetés és reklám jelenik meg majd a különböző oldalakon.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×