A csapat egykori edzője részletesen is kifejtette, miért tették ki anno Xiztet és drakent a csapatból.

Pita 2018 februárjától egészen 2020 januárjáig ült a NiP edzői székében. THREAT-től egy rossz passzban lévő NiP-et örökölt, edzősködése alatt számos csere is végbement a kezdőötöst illetően.

Pita időszaka alatt távozott Xizt, draken, dennis és GeT_RiGhT is a Nip-től.

Általában a távozások valódi oka az ilyen nagy csapatoknál mindig rejtve marad. Az elválások békések, mindkét fél megköszöni a másiknak az együtt töltött időt, és szépen eltávolodnak egymástól. Persze a valódi okok lehetnek ennél sokkal csúnyábbak is, de azokra csak ritkán derül fény.

Egy rajongóval folytatott párbeszédből viszont Xizt és draken igaz története most napvilágot látott. Pita nyíltan elárulta, hogy mi vezetett az elváláshoz a két játékos esetében.

 

Miután a rajongó beszólt Pita rossz döntései miatt, az egykori edzői így válaszolt:

„Azt sem tudod, miről beszélsz, csak tudatlanul vádaskodsz. Sosem rúgtam volna ki Xiztet. A Los Angeles-i reptéren 45 percen át győzködtem telefonon a vezetőséget, hogy rossz döntés lenne kitenni. Nem hallgattak rám, a döntést ők hozták meg.”

 

Draken esetében viszont már más volt a helyzet, nem véletlen, hogy sosem akarták másodjára is leigazolni:

„Senki sem akart egy csapatban lenni drakennel. Én adtam volna neki egy újabb esélyt, még azután is, hogy mindenki nemet mondott. Elegük volt belőle.”

Úgy tűnik tehát, nincs egyszerű dolga a NiP edzőinek, hiszen a menedzsment és a játékostársak is elég erősen beleszólnak a kezdő kialakításába. Pita történeteiből egyértelműen látszik, hiába akar a coach megtartani valakit, szinte sosem övé az utolsó szó.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×