Ha elsőre nem is így látszik, mindennek és mindenkinek jót tesz az, hogy sok profi elfordul a CS-től és inkább a Riot új játékában próbál szerencsét.

Amióta a VALORANT bétája először elérhetővé vált, látni lehetett, hogy ebben a játékban bizony több van, mint egy átlagos, sokadik FPS játékban. A Riot mesteri pontossággal adagolta bele a VALORANT-ba minden népszerű lövölde legjobb elemeit, ezzel egy közel tökéletes elegyet előállítva.

Most, hogy már több hete pörög a játék és már a ranked is bekerült, egyre jobban körvonalazódik a játék helyzete és erőviszonya a többi fps-el szemben.

Átszállingózó profi játékosok

Már a megjelenés előtt mém alapanyag lett azokból a játékosokból, akik 0 játszott perccel hivatásos VALORANT profinak nevezték magukat. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, mostanra tényleg összeállni látszik több profi csapat. Meg nem erősített hírek szerint egyes profi játékosok akár 5000 dolláros havi keresetért írhattak alá bizonyos organizációkhoz.

Hiába éri ezeket a játékosokat össznépi harag, nem szabad elfelejteni: ők is csak emberek. Nekik is ugyan úgy számlákat kell fizetniük, családot kell ellátniuk, autót kell fenntartaniuk és még sorolhatnánk. A CS:GO profi közössége hatalmasra növekedett az elmúlt években, az amerikai régió is felzárkózott és a keleti csapatok is egyre erősebbek.

Egy ilyen erős (és egyre erősebb) mezőnyből pedig arányosan nehezedik a kitörés lehetősége is. Hiába jó játékos valaki, ha minden elődöntőben, vagy döntőben elvérzik, így igazi rivaldafényt sosem sikerül kapni. Jöhet persze ilyenkor az ötlet, hogy otthoni streamekkel kiegészíti a pénzt, az azonban még több időt vesz el az életéből, opcionálisan a családjától és ne adj isten még a csapatától is.

Ennek fényében tökéletesen érthető, ha valaki inkább más játékban próbálkozik, ahol újra megpróbálhat a csúcsra törni, ahol kisebb a mezőny és könnyebb jó eredményeket felmutatni. Erre a VALORANT tökéletes táptalaj, a Riot Games ugyanis biztosan bomba esport rendezvényeket szervez majd az új játéka köré.

Hol nyer a közösség?

Az által, hogy átlagos és nagy sikert elérni nem képes játékosok forognak ki a csapatokból, sok új lehetőség nyílik a fiatal, még nem ismert játékosok előtt. Ezek a srácok, akik maximum FaceIT-en villoghatnak, most a sok kieső miatt komolyabb csapatokban is lehetőséget kaphatnak. Ha sikerül megvillantaniuk a tehetségüket, néhány jó kvalifikáció vagy esetleg offline esemény után könnyen jobb csapatokban találhatják magukat.

A CS népszerűsége egy cseppet sem tűnik úgy, hogy csökkenne a VALORANT megjelenése miatt. Amióta az ingyenes modellel felpörgették a játékot, eszméletlen sok játékost vonzott be és minden eddigi rekordot megdönt a Steamen.

Az, hogy kicsit felpezsdül a profi közösség vérkeringése, az nekik és a nézőknek is csak jót hozhat.

A VALORANT teljes megjelenése már nagyon közel van, ez azonban jó eséllyel már csak egy frissítés lesz, hiszen a játék már hetek óta szinte mindenkinek elérhető. A CS:GO közben folyamatosan frissül, a fejlesztők nagyon nekifeküdtek, mióta igazi rivális került a piacra. Ha hihetünk a híreszteléseknek, akár napokon belül megérkezhet az évek óta ígérgetett Source 2 is, mely egy hatalmas lépés lenne a teljesítmény javulása felé.

Ti melyiket választanátok inkább? A jól bevált CS:GO, vagy a friss versenyző VALORANT a befutó?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×