Valami nagyon nincs rendben, ez pedig a játékosoknak nem tetszik. A Fortnite-nak sokat kell javulnia, hogy visszanyerje a közösség bizalmát.

Hamarosan véget ér a Fortnite aktuális szezonja. A titkos ügynököket felvonultató évad meglehetősen megosztóra sikerült. Vannak, akik az egyik legjobb szezonnak tartják, de olyanokkal is találkozni a közösségen belül, akik a Mythic fegyverek és a temérdek bug miatt inkább hátat fordítanának már Midas-éknak.

Mindamellett, hogy szerintem teljesen rendben volt a Chapter 2 Season 2, bizony egy ponton teljes mértékben egyet tudok érteni azokkal, akik erőltetettnek tartják. A arany Outfitek rendszere úgy ahogy van, el lett szúrva.

Az alapkoncepció igazából dicséretes, a fejlesztők szerettek volna lehetőségeket adni a játékosoknak arra, hogy 100-as Tier fölött is grindolják a játékot. Egy ideig úgy vélem ez még szórakoztató is lehet, viszont ha belegondolunk, hogy egészen 350-es szintig kell fejlődjünk ahhoz, hogy maximalizáljuk a jutalmat, már nem igazán tűnik olyan jó ötletnek.

Sokan a 100-as Tierrel is megküzdenek, túlzásnak érzem a 350 farmolását. Itt most fel lehetne hozni azt az érvet, hogy csak az “elit játékosoknak jár”, akik minden nap beleöltek X órát a játékba.

Ez még elfogadható is lenne, ha nem utólag kellene korrigálnia a fejlesztőknek az arányokon. A Location Domination kihívások összesen 900 ezer tapasztalati pontot adnak azoknak, akik teljesítik a listát. Ez abszolút túlzás és jól láthatóan azért volt erre szükség, mert elszaladt a ló az Epic-kel.

Dupla XP hétvége és egyéb juttatások

Redditre felkerült egy kép, amiben egy játékos azt bizonyítja, hogy ebben a szezonban valami tényleg nincs rendjén tapasztalati pont terén. Lehetséges, hogy a játékosoknak van lehetőségük extra tartalmakat megnyitni egészen 350-es szintig, viszont oda feljutni ezúttal sokkal nehezebb, mint korábban. Binyohsov a Chapter 2 első szezonjában 327 meccs után a 243. szinten zárt. Jelenleg közel kétszer annyit játszott, 593 meccset, s még csak a 205. szintre tudott feljutni.

Tény, a Location Domination kihívások segítenek a fejlődésben, viszont jól láthatóan egyáltalán nem elegendő az, amit kínál. A játékosok nem érzik sikeresnek magukat, a játék pedig egy hatalmas grinddá vált. Már nem az a cél, hogy meglegyen a Victory Royale, hanem az, hogy kiessen egy körből elegendő XP.

Más játékok ezt dupla XP hétvégékkel és egyéb boostokkal orvosolják, az Epic Games viszont úgy tűnik hagyja, hogy elveszítse a játék a nimbuszát. Ha valamiben, akkor abban reménykedünk, hogy ezen változtatnak a következő szezonban. Addig pedig már csak pár hét van hátra, valahogy ki fogjuk bírni.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×