Élő adásban bukott le a speedhacker, chocoTacónak ideje sem volt reportolni olyan gyorsan kibannolták.

Kezdhetnénk azzal is a cikket, hogy bárcsak minden csaló így járna, de tudjuk, hogy ez lehetetlen. Ami ugyanis chocoTaco streamjén történt, sokkal inkább a szerencsének köszönhető, mint a PUBG Anti-Cheat rendszerének.

A streamer élő adásban futott bele egy pofátlan speedhackerbe, aki természetesen végzett is velük. Ahelyett azonban, hogy gyorsan kiléptek volna a lobby-ba és ugrottak volna még egyet, chocoTaco inkább nézte egy kicsit a csalót. Kérdés nem férhetett hozzá, hogy speedhacket használ, látva a pályán mutatott sebességét.

És itt jött be a képbe szerencse.

A stream nézői között ugyanis ott figyelt a PUBG közösségi menedzsere, Hawkiz is, aki nem is vacakolt sokat a döntéssel. Amig chocoTaco a csalót figyelte, kiosztott neki azonnal egy manuális bant, így a streamer már reportolni sem tudta a cheatert.

Egyrészt vicces a sztori, hiszen jó látni, hogy a közösségi menedzser tényleg teszi a dolgát. Meg persze annak is örülünk, hogy a csaló megkapta méltó büntetését a cheat miatt. Másrészről viszont igencsak szomorú, hogy a PUBG Anti-Cheat simán elengedi az ilyen látványos speedhacket is. Teljesen egyértelmű, hogy ekkora sebességgel nem lehet mozogni jármű nélkül, azonnal repülnie kellene a kitiltásnak, ha egy szerveren ilyet tapasztal a játék.

Card

Sajnos azonban nem ez történt. Ha nincs az élő adás, ki tudja mikor repült volna a csaló. Vagy ha nincs ott Hawkinz, ki tudja hány embert csalt volna le ugyanez a cheater. Ideje lenne már összeszednie magát a PUBG-nek, reméljük a holnap érkező SMS-rendszer hatékonyabbá teszi a csalók elleni védekezést.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

 

×