Új szintre emelkedtek a kontroller játékosok a Fortnite-ban. A legutóbbi FNCS fordulóban a legjobb 10 közelébe sem jutottak az egeret használók.

Tavaly nyáron rendezte meg elsőként az Epic Games a Fortnite világbajnokságot. A világeseményre alig jutottak ki kontrolleren játszó PC-s játékosok, többnyire az egérrel és billentyűzettel játszók domináltak. Azóta megváltozott a helyzet.

A kiadó is többször változtatott a kontrollereken, többek között a Legacy Aim Assist is az enyészeté lett. Körülbelül 2019 októberében kezdtek el megemelkedni a PC-n játszó kontrolleres játékosok, amikor kiderült, hogy asztali gépeken is alkalmazható a lövésrásegítés. Nem lehetett olyan gyorsan építeni, mint egérrel, de cserébe jóval gyorsabban el lehetett tenni láb alól a játékosokat. S mivel ez nem egy ács szimulátor, hanem battle royale, a játékosok az agresszív játékstílus mellett döntöttek.

Több profi és streamer is felszólalt az új jelenség ellen, voltak olyanok, akik hátat is fordítottak a játéknak. Tfue az egyik zászlóvivője az ellenzőknek, hónapok óta reklamál annak érdekében, hogy tegyen valamit az Epic Games a kontrolleresekkel. Az amerikai streamer ugyan néha túl sokat jártatja a száját, a legfrissebb FNCS ranglista alapján azt kell hogy mondjuk, egyet tudunk érteni a felháborodásával.

 

A top 10-be ezúttal nem tudott bekerülni egeret és billentyűzetet használó játékos, de Tfue képe alapján még a legjobb 13-ba sem. A híresség a verseny után kijelentette: az Aim Assist elkaszálta a Fortnite-ot, ideje új játék után nézni.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

 

×