Biztosan sokan meg szeretnék kaparintani maguknak arany Peely-t. A baj csak az, hogy ehhez el kell ajándékozzuk az egyik vesénket az Epic Games-nek. Ez pedig nem jó így.

Hamarosan véget ér a Fortnite aktuális szezonja. A titkos ügynököket felvonultató évad meglehetősen megosztóra sikerült. Vannak, akik az egyik legjobb szezonnak tartják, de olyanokkal is találkozni a közösségen belül, akik a Mythic fegyverek és a temérdek bug miatt inkább hátat fordítanának már Midas-éknak.

Mindamellett, hogy szerintem teljesen rendben volt a Chapter 2 Season 2, bizony egy ponton teljes mértékben egyet tudok érteni azokkal, akik eröltetettnek tartják. A arany Outfitek rendszere úgy ahogy van el lett szúrva.

Az alap koncepció igazából dicséretes, a fejlesztők szerettek volna lehetőségeket adni a játékosoknak arra, hogy 100-as Tier fölött is grindolják a játékot. Egy ideig úgy vélem ez még szórakoztató is lehet, viszont ha belegonolunk, hogy egészen 350-es szintig kell fejlődjünk ahhoz, hogy maximalizáljuk a jutalmat, már nem igazán tűnik olyan jó ötletnek.

Sokan a 100-as Tierrel is megküzdenek, túlzásnak érzem a 350 farmolását. Itt most fel lehetne hozni azt az érvet, hogy csak az „elit játéksoknak jár”, akik minden nap beleöltek X órát a játékba.

Ez még elfogadható is lenne, ha nem utólag kellene korrigálnia a fejlesztőknek az arányokon. A Location Domination kihívások összesen 900 ezer tapasztalati pontot adnak azoknak, akik teljesítik a listát. Ez abszolút túlzás és jól láthatóan azért volt erre szükség, mert elszaladt a ló az Epic-kel.

Dakotaz és a 319-es szint

Dakotaz – Twitch

A fenti képen Dakotaz látható. A streamer már a második-harmadik szezon óta stabil résztvevője a közösségnek, több ezren követik nap, mint nap. Tudni kell róla, hogy nem szeret küzdeni a Battle Pass-szel, minden egyes csomagot azonnal kimaxol V-Buckból. Vagyis a szezonok első napján már Tier 100-ról indul. DK jelenleg 319-es szinten áll úgy, hogy heti 5 napot legalább streameli a játékot.

Tény, nem foglalkozik a küldetésekkel, de Dakotaz példája tökéletesen bemutatja, hogy mi a probléma a rendszerrel. Ha az ember nem feszül rá a kihívásokra, gyakorlatilag esélytelen, hogy kiüsse az exkluzív tartalmakat. Ami abból a szempontból furcsa, hogy ezzel megkötik a játékosok kezét.

Úgy gondolom, hogy a kihívásoknak amolyan mankóknak kellene lenniük. Viszont nnak, hogy valaki napi több, mint 6 órát rászán a játékra, elégnek kellene lennie ahhoz, hogy eljusson a maximális szintre.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×