Elég nagy port kavart a Twitch egyik alkalmazottjának felvetése a streamer közösség körében. Szerinte ugyanis a játékon belüli csevegés nem tisztességes.

Mindenki tudja, hogy különösen az online játékokban mennyire fontos, hogy a csapatok jól kommunikáljanak. A voice chat, vagyis a hangalapú beszélgetés tehát nem csak szórakoztató, de néha elengedhetetlen.

Nos, a streaming közösség nem kicsit háborodott fel, miután a Twitch Biztonsági Tanácsadó Testületének egyik tagja szerint a voice chatet el kéne távolítani a játékokból, a kiegyensúlyozatlan versenyfeltételek miatt.

A Twitch május 14-én jelentett be az új Biztonsági Tanácsadó Testületet, aminek célja, hogy a steamerek számára irányelveket és szolgáltatási feltételeket dolgozzanak ki, illetve finomítsák azokat. A nyolc fős tanácshoz négy Twitch streamer is csatlakozott, köztük CohhCarnage is. Egyikük azonban igazán magára uszította a nép haragját, miután azt állította, hogy a játékon belüli beszélgetések lehetőségét el kell távolítani.

„A voice chat tisztességtelen. Az egyetlen módja, hogy egy játékhoz egyenlő versenyfeltételeket biztosítsunk, ha nincs hangbeszélgetés” – mondta FerociouslySteph.

A streaming közösség persze azonnal reagált, és sokan vitatták az állítást. A népszerű World of Warcraft streamer, Asmongold szerint a Twitch óriási hibát követett el azzal, hogy FerociouslySteph a tanácsba került.

„Igen, nagyon sok fehér férfi hang gondolja úgy, hogy a hangos csevegés kulcsfontosságú a kompetitív játékok szintjén” – reagált később FerociouslySteph a kritikákra.

FerociouslySteph egyébként nem először szólalt fel az ügyben. Már több esetben javasolta a játékon belüli voice chat eltávolítását. Még 2018-ban leírta, hogy szerinte mi ebben a logika.

  1. A hangcsevegés versenyelőny.
  2. Valaki némítása hátrányt jelent egy versenyen.
  3. Azok, akiket így zaklatnak, valószínűleg némítják zaklatóikat, mivel csak így lehet megállítani a zaklatást. A játék elhagyása büntetést von maga után.

Ezért: a zaklatott embereknek fel kell adniuk a voice chat nyújtotta versenyelőnyt annak érdekében, hogy többé ne abuzálják őket. A nőket nem szabad arra kényszeríteni, hogy a versenyelőny vagy a zaklatásmentesség között válasszanak.

Miközben a Twitch közösség néhány tagja vitatja álláspontját, persze akadnak olyanok is, akik egyetértenek vele. Az viszont biztos, hogy miközben arról beszélgetünk, hogy milyen előnyökkel jár kompetitív szinten a voice chat, egy teljesen más téma bukkant elő a felszín alól: a voice chaten történő zaklatás. Mindez valóban probléma, de tényleg a legjobb módszer ez ellen az, ha minden játékból eltávolítjuk a voice chatet?

Te mit gondolsz a témáról?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×