Az alapvetően Origin kliensből indítható Apex Legends a jövőben a Steamen is megjelenhet – legalábbis adatbányászok szerint.

Az EA néhány évvel ezelőtt lemondott arról, hogy a friss címeit a Steamen értékesítse, így elindult az Origin launcher. A Respawn battle royale játéka, az Apex Legends is csak itt érhető el, 2019 február óta. Ez úgy tűnik, ez hamarosan megváltozik, legalábbis adatbányászok információi szerint.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy Mike Blank, az EA egyik vezetője tavaly év végén elhintette, hogy a cím valamikor 2020-ban megjelenhet a Steamen. A nagy átalakítást tavaszra tervezik – mondta akkoriban.

A két népszerű adatbányász Shrugtal és a Biast12 nemrég a játék fájljai közt olyan fegyver-charmokat talált, melyek megerősítik az EA tervét. Lehetséges, hogy a megjelenés alkalmából egy külön eseménnyel is készül a Respawn.

A v_charm_valve_potato nevet viselő fegyverdísz úgy tűnik, hogy a Valve Portal című játékára utal, azon belül is GLaDOs-ra. Ez egyértelmű utalás a Valve-ra, ami jelentheti, hogy közeleg a Steam megjelenés.

Mikor?

Ezt nehéz megjósolni, ugyanis figyelembe véve a jelenlegi járványhelyzetet, valószínűleg a terv eleve csúszik. Az, hogy a játékfájlok között nyomot találtak, ugyan utalhat arra, hogy tervben van a váltás, amihez jutalmat is kapnak a játékosok, ám nem lehet tudni, hogy a projekt milyen fázisban van.

Sajnos eddig a Respawn sem erősítette meg a hírt, így nem lehet semmit biztosra tudni. A Steam felhasználók csak remélni tudják, hogy hamarosan ott is elérhető lesz a free-to-play Apex Legends.

Te örülnél, ha Steamből tudnád elindítani az Apex Legends-et?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×