Az már most biztos, hogy ha ki akarjuk majd sajtolni gépünkből a 360Hz-es monitor előnyeit, akkor komolyabb videókártyára lesz szükségünk.

Ha arra gondolunk, hogy az Alienware már tervezi a 360Hz-es képfrissítéssel elérhető monitorjának kiadását, abba is bele kell gondolunk, hogy vajon milyen vas fogja majd azt kihajtani. És vajon érzékelni fogjuk-e a különbséget a 140 Hz és a 360 Hz között a játékok szintjén?

Ha a szakértőket vesszük figyelembe, valószínűleg igen, ugyanis az emberi szem fejlődik. Hogy hány FPS-t lát a szemünk, arról korábban írtunk egy cikket.

Az Alienware új kijelzője az AW2521H továbbfejlesztett változata lesz. Ez egy 24,5 hüvelykes IPS-kijelző, Nvidia G-Sync támogatással. Az Alienware ígéretet tett arra, hogy

a PC-játékok jóval simábban futnak, gyakorlatilag nincs akadás vagy elmosódás. Minden szempontból egyenletes, folyamatos játékélményben lehet részünk.

Kép forrása: Alienware

A PcGamer újságírója gyanítja, hogy az Alienware ugyanazt a panelt használja majd (az AU Optronics termékét), mint amit az Asus használ a ROG Swift 360 monitornál. Az Asus még januárban mutatta be a monitort a CES-en, de hogy mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd, az még kérdéses.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy mindegyik 360 Hz-es monitor felbontása 1920×1080 lesz, ugyanis ez a magas frissítési gyakoriság még a 1080p esetében sem kis feladat. Ezen monitorok egyértelműen inkább az esport játékosokat célozzák, ahol az ultra magas képkocka-sebesség elérése rendkívül fontos.

Hol lesz fontos a 360Hz?

„A CS:GO, a Rainbow Six: Siege, az Overwatch és a Fortnite csak néhány játék, amely képes elérni a 360 kép / mp képsebességet a GeForce RTX kártyájával. Ez lehetővé teszi, hogy a játékosok kihasználják az új 360Hz-es kijelzőket”- jelentette ki Nvidia egy blogbejegyzésben az év elején.

Kép forrása: Asus

Az Nvidia egy tanulmányt is közzétett, ami szerint ha jobb az FPS-szám, akkor a játékosok jobb K/D aránnyal rendelkeznek. Eközben persze nem biztos, hogy rögtön a 360 Hz a következő ugrás, főleg nem akkor, ha nem annyira vagyunk eleresztve anyagilag. Az AOC például nemrég jelentette be a jó kis 240 Hz-es monitorait, 0.5 ms-os válaszidővel.

Egyelőre még sem az Alienware, sem az Asus nem jelentette be, hogy pontosan mikor dobja piacra a 360 Hz-es monitort. Valószínűleg megindult a verseny a két gyártó között. Szerinted ki lesz az első?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×