Donald Trump amerikai elnök egy évre meghosszabbította a kínai mobilszolgáltatóval szembeni kereskedelmi szankciókat.

Biztosan mindenki tisztában van azzal, hogy az Egyesült Államokban tavaly óta a Huawei exporttilalmi listára került, aminek következtében a cég képtelen volt amerikai termékeket vásárolni. Sajnos ennek köszönhető az, hogy ezeken a készülékeken nem használhatók a Google szolgáltatásai.

Nos, a cég számára talán reményt jelentett, hogy a korlátozás lassan a végéhez ért, ám Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy évre meghosszabbította a kereskedelmi szankciókat. Mindez persze jelentősen visszavetheti a Huawei versenyképességét a Kínán kívüli piacon. Persze jogos lehet a kérdés, hogy ez mennyiben érint minket. A ComputerWorld megkeresésére a Huawei Magyarország az alábbi nyilatkozatot tette:

„A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel.

Kép forrása: Huawei

Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel.”

Mindez persze azt jelenti, hogy még legalább egy évig hátrányos helyzetbe kerül a cég, legalábbis Amerikában. Ugyanakkor ez a világ több pontján is hatással lehet a mobilpiacra.

Te mit szólsz az Egyesült Államok döntéséhez?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×