Bár még az Unreal Engine 4 is szemkápráztató dolgokra képes, az Epic Games már a motor ötödik eljövetelével foglalkozik, a Fortnite pedig tökéletes indító cím lehet.

Minden játék alapvető építőköve a motor, ami futtatja. Ez felelős ugyanis kvázi mindenért, amit a képernyőn látunk. Az animációk gördülékenysége, a textúrák betöltése, a stabil fps szám és minden más is a motortól függ. Ha az engine jól optimalizált, a játék már fél siker.

Ennek ékes példája a Fortnite, ahol a fejlesztőé a motor, így nem kell házon kívülről segítséget kérniük. Szöges ellentéte pedig a PUBG, ami szintén az Unreal Engine-nel fut. Ott viszont rengeteg dolog félrecsúszott a fejlesztés során, amiket a mai napig nem sikerült helyrehozni.

Újabb ugrás várható

 

Nem sokkal az után, hogy az Epic Games bemutatta az Unreal Engine 5-öt, azonnal szárnya kaptak a találgatások, hogy ugyan a Fortnite mikor költözhet át az új generációra. Érdekes kérdés ez, hiszen az Epic az új motor egyértelműen a következő generációs hardverekre tervezte. Így ha a játék átköltözik, 2 forgatókönyv marad:

Az első opció a költözés esetén, hogy megoldják a fejlesztők, hogy az Xbox One-on és PlayStation 4-en maradhasson a játék Unreal Engine 4-es. Így az előző generációnak nem kell az Unreal 5-tel küzdenie, viszont valahogy kompatibilissé kell tenni egymáshoz a két engine-t.

A másik verzió, hogy egyszerűen elkaszálják az előző generációs konzolokon futó Fortnite-ot. Erre mondjuk kevesebb esélyt látunk, mert bár egyértelműen mindenki fejlődni akar, egy ekkora játék nem teheti meg, hogy ennyi játékostól elvágja a hozzáférést.

Amint új hírek érkeznek a Fortnite és az Epic Games által fejlesztett új, Unreal Engine 5 motor kapcsolatáról, azonnal beszámolunk nektek róla.

Ti milyen platformon toljátok a Fortnite-ot?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×