Továbbra sem éri meg csalni a játékokban. A VALORANT csalói akár a LoL fiókjukat is elveszíthetik, ha tiltást kaptak az FPS játékban.

Az ingyen multiplayer játékokban nagyon sokszor láthatjuk azt, hogy egyesek kihasználva a viszonylag könnyű bejutást, csalással próbálnak előnyt kovácsolni maguknak. A VALORANT csalói azonban, ha lebuknak, nem csak az FPS játékfiókjukat, hanem ez egész Riot felhasználójukat is elveszíthetik.

VALORANT

A „soulbans” névre keresztelt technóliga, a VALORANT megjelenésével került elő a Riotnál. A tiltás nemcsak a felhasználót, hanem a gép hardvereit is letiltja. Ez abban nehezíti a csalók dolgát, hogy minden felhasználó, amit arról a hardverről indítanak, automatikus kitiltásban részesül.

Egyelőre ez a tiltás csak a VALORANT-ra érvényes, de a jövőben a többi Riot címből is kivághatják a csalókat. Erre Phillip Koskinas hívta fel a figyelmet:

„Egyelőre az eltiltás játékspecifikus, de a játék irányelve bármikor változhat” – mondta az anti-cheat tervezője.

A játék megjelenésekor néhány lélek egy újabb esélyt kaphat arra, hogy a helyes utat válassza. Akit a béta alatt csaláson kaptak, bebizonyíthatja, hogy ő megjavult, és semmilyen illegális módszerrel nem szeretne előnyt kovácsolni magának. Új felhasználót viszont kell majd kreálni, ha szeretne játszani.

Már több, mint 10 ezer felhasználó bukott le a Vanguard anti-cheat rendszerének köszönhetően. A folyamatos fejlesztések úton vannak, ahogy a CS:GO-ból merített Overwatch rendszer is. A LoL és Legends of Runeterra játékosok viszont most már többszörösen is meggondolják, ha csalni akarnak.

Ti találkoztatok már csalóval, valamelyik LoL cím alatt?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×