Fortnite adatbányászok szerint visszakerült a játékosok képességét is figyelembe vevő meccskeresés a játékba. Ez akár jó hír is lehetne, régen azonban ez a rendszer már elhasalt egyszer.

Akármilyen játékról is legyen szó, a skill-alapú meccskeresés mindig parázs téma a közösségekben. Nagyon nehéz ugyanis úgy összehozni egy meccset, hogy a játékosok képességei nagyjából azonosak legyenek. Egy FIFA vagy más 1v1 játék esetén még akár kivitelezhető is lenne, mi van viszont akkor, ha akár 100 játékosról van szó?

A Fortnite-ért felelős Epic Games már egyszer megpróbálta implementálni a rendszert (SBMM), nem jártak azonban sikerrel. A 10.40-es frissítésben debütált rendszer rengeteg negatív kritikát kapott, amire a fejlesztők előbb finomhangolással, majd a rendszer teljes eltávolításával reagáltak.

A hírek szerint az SBMM visszakerült a squad módba

Május 11-én, a népszerű Fortnite adatbányász, FNBRLeaks posztolta ki, legjobb tudomása szerint az egyszer már elhasalt rendszer visszakerült a játékba. Erről az Epic ugyanakkor semmilyen tájékoztatást nem adott a játékosainak.

A hír megjelenése óta több adatbányász is megerősítette, hogy valóban több a bot, a rendszer visszakerülésére azonban nem találtak utaló jelet. A gép által irányított ellenfelek feladata feltölteni a meccset, hogy ne induljon el túl alacsony számmal egy busz sem.

Egyelőre a fejlesztőktől semmilyen hivatalos álláspontot nem kaptunk a témával kapcsolatban. Az szinte biztosra vehető, hogy valamilyen módon belenyúltak a squad módba, azt viszont nem tudjuk, hogy pontosan mivel.

Szerintetek is feltűnően rossz volt a képesség alapú meccskeresés, vagy számotokra nem okozott nagy gondot a megjelenése?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×