Komoly tisztogatásba kezdett a Riot Games a VALORANT háza táján. A cég már több, mint 9000 játékost tiltott ki szabályszegés miatt.

Hatalmas lendülettel robbant be a köztudatba a Riot Games új taktikai lövöldéje, a VALORANT. A zárt béta stádiumban lévő cím pillanatok alatt rekordnézettséget kreált a Twitch-nek, persze ezt az exkluzív hozzáférésnek is köszönheti a platform. Ingyenes játszható játék lévén nagyobb eséllyel környékezik meg a csalók is. A fejlesztőknek nap, mint nap meg kell küzdeniük a szabályszegőkkel.

A VALORANT fejlesztői összeállítottak egy saját anti-cheat programot, amit „Vanguard” névre kereszteltek. A zárt béta megjelenésekor még sok kritika érte a szoftvert, ám pár hét alatt lecsillapodtak a kedélyek körülötte. Természetesen ebben az is közrejátszott, hogy idő közben a fejlesztők is finomhangolták a programot.

Kép forrása: Reddit

Persze ettől még effektív maradt, a napokban kiderült, hogy már 8873 csalót tiltottak ki a játékból, ami azóta már valószínűleg meghaladta a 9000-es mérföldkövet is. Akinek volt lehetősége kipróbálni a VALORANT-ot, az tudja, hogy nem nagyon fordulnak elő csalók a játékban, ami egyértelműen a Riot Games elsöprő sikereként könyvelhető el.

Reméljük így marad ez a nyári megjelenés után is.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×