Egy Overwatch játékos videója a hősök hitbox-rendszeréről talán megmagyarázza, hogy néha miért is nem adja be azt a bizonyos lövést, ami egyértelműnek tűnik.

Az Overwatch streamer és tartalomgyártó KarQ Games nemrég egy friss oktató videót tett közzé, amiben bemutatja: hogyan is fest a hősök esetében az a fránya hitbox. A hitbox-nak bizony nagy szerepe van a játékban, hiszen ettől függ, hogy lövéseink hogyan sebeznek a karaktereken.

A videóban jól látható, hogy egyes hitboxok nagyobbak, mint a karakterek tényleges mérete, míg mások esetében pont fordítva van. Ez bizony sok mindenre magyarázatot kínál, ami a lövéseket illeti.

 

Reinhardt esetében például jól látható, hogy a felső törzs körül mindenhol regisztrálható a sebzés, de a lábai között van egy rés, ami nem sérül meg. Ennél is érdekesebb Winston, akinek szárnyai jól célozhatók, hátsó lábainál pedig jókora hitbox látható.

Winston – Kép forrása: Youtube

Nagyon érdekes, hogy McCree esetében a kalap egy része kilóg a hitboxból, vagyis ott nem számol hitet a rendszer.

McCree – Kép forrása: Youtube

Érdekes látni, hogy a Blizzard hogyan alkotta meg a különböző karakterek hitboxát. Ennek ismeretében egyébként nem csak könnyen kitalálható, hogy hogyan működik a hit-rendszer, de arra is jó, hogy ez alapján tegyünk javaslatokat a fejlesztőknek.

Látható, hogy egyes karaktermodellek esetében nem mindig van megfelelően beállítva hitbox, de ez alapján talán jobban rávehetjük a Blizzard fejlesztőit, hogy javítsák azt. A hitboxok ismerete pedig a csata közben sem árt, hiszen így jobban tudjuk majd hová érdemes célozni és hová nem.

Szerinted mennyire hasznos a hitbox ismerete a játék során?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×