A Xaviant Games nevetséges üzleti modellel hozza vissza a The Culling multiplayer játékot, egy évvel annak leállítása után.

A The Culling egy többször elkaszált battle royale játék, melyet most sokadjára szeretne visszahozni a köztudatba a Xaviant Games. A fejlesztő 2018-ban adta ki a The Culling 2-t, de az olyan sikertelen volt, hogy nem sokkal később ki is dobták.

Nemrég azonban a Xaviant Games bejelentette, hogy a The Culling, az először 2016-ban kiadott játék 2020. május 14-től újra elérhető lesz Xbox One-on, majd később jön PC-re is. A 16 fős battle royale felállás úgy tűnik, ugyanaz marad, csupán az üzleti modell változik: nem is akárhogyan.

https://youtu.be/XjU5JfPFiZA

 

A fejlesztő ugyanis alapból pénzért kínálja a játékot, kivéve ha valaki megvette már korábban, vagy játszott vele, amikor free-to-play volt. Ellenkező esetben 5 dollárba kerül. A játékosok azonban teljesen ingyen naponta csupán egyetlen meccset játszhatnak, ezt követően zsetonokért lehet újabb meccseket indítani. Új tokent szerezni azonban csak győzelemmel lehet, vagy úgy, hogy valaki fizet érte. Íme az árak:

  • Három token 0.99 dollár – 321 forint
  • Tíz token 2.99 dollár – 972 forint
  • Húsz token 4.99 dollár – 1622 forint

Természetesen lehet venni bérletet is, amivel korlátlan meccset lehet indítani. Ez 1.99 dollár (647 forint) hét napra, vagy 5.99 dollár (1947 forint) 30 napra.

Ez azt jelenti, hogy ha sokat szeretnénk játszani a játékkal, amiért alapból is fizetünk, akkor bizony szinte minden alkalommal zsebbe kell nyúlni.

Lássuk be: ritka, hogy egy egyébként korábban sikertelen játék pay-to-play modellel tér vissza. Azt hiszem, még a legnépszerűbb játékok sincsenek olyan helyzetben, hogy éljenek egy olyan rendszerrel, ami arra készteti a játékosokat, hogy meccsenként fizessenek az élményért. Nem meglepő tehát, hogy nagy volt a felháborodás, amikor a rendszert bejelentették.

A hasonló ingyenesen játszható BR játékok teljesen más módszerekkel keresnek pénzt, de nem azért kell fizetni, hogy játszhassunk. Sokan úgy gondolják, a The Culling visszatérése ismét kudarcba fullad majd.

Te mit gondolsz? Sikeres lehet a The Culling ilyen üzleti modell mellett?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×