A méltán elismert Valve News Network élő adásában elhangzottak alapján, akár már ma megérkezhet a Source 2. Érdemes azonban kicsit visszafogni az elvárásainkat.

Egy játék működésének szempontjából kardinális kérdés, hogy a fejlesztők milyen motorral készítik el a kódot. A Valve házon belüli játékainál ez nem jelent nagy fejfájást, régen a Source volt a minden, manapság pedig a Source 2 futtat mindent. A Dota 2 már hosszú évekkel ez előtt átkerült az új generációs motorra, a CS:GO viszont a mai napig a mára teljesen elavult Source 1 alatt fut.

Lassan befut a Source 2

Már több ízben bebizonyosodott, hogy a Valve News Network (VNN) megbízható forrás, ha a Steamért is felelős cégről szólnak a hírei. Természetesen őket is lázban tartja a most már hetek, talán hónapok óta tartó találgatás:

Mikor érkezik a Source 2 a CS:GO alá?

A minap kezdő téma volt ez a VNN Twitch csatornáján, ahol egész konkrét híreket kaptunk a frissítés érkeztéről. A forrás szerint akár a következő 24 órában is befuthat a Source 2, de legkésőbb csütörtökig biztosan ütemezve van. Hozzátette persze, hogy simán elképzelhető az akár jövő heti megjelenés, a VALVE ugyanis nem feltétlenül tartja ezeket a határidőket.

A frissítés először béta verzióként érkezik, hogy a közösség megtalálhassa az összes hiányosságot az új verzióban. Ha a tesztidőszak véget ér, a Source 2 végre hivatalosan is megjelenik az éles játékban.

Az élő adás szerint a következő dolgokra érdemes számítanunk:

  • Elsőként béta verzióként induló támogatás
  • Semmilyen grafikai változás nem lesz látható, vagy nagyon minimális
  • Jobb teljesítmény, többek között a jobb processzor támogatásnak köszönhetően
  • Újra feltűnhet néhány régen félretett pálya
  • Sokkal gördülékenyebb tartalomgyártás-támogatás

Akit a teljes hanganyag érdekel, az ide kattinva lehet fültanúja az elhangzottaknak.

Ti mit vártok leginkább az új motor érkeztétől? Új pályákat? A mikrolagok megszűnését? Esetleg valami más szívetek nagy álma?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×