Egyre nagyobb ereje van a videojátékoknak. Az USA elnökválasztási kampányához például most a Fortnite adott kiváló ötletet, Joe Biden alkalmazhatja is.

Egy magasan jegyzett demokratikus tanácsadó azt javasolta, hogy Joe Biden elnökjelölt a Fortnite-ot használja arra, hogy minél több embert vonjon be a politikába. Összességében nem meglepő a mindez, Bernie Sanders is beépítette 2020-as kampányába a Twitch-et.

Lis Smith a Politico-val folytatott beszélgetése során felfedte néhány lehetséges ötletét a demokratikus nemzeti kongresszusra, amely augusztusban kerül megrendezésre. Smith szóba hozta a Fortnite legutóbbi kollaborációs eseményét, az Astronomicalt. Úgy véli, példaként kellene kezelni. A játékban szereplő Travis Scott koncert új játékosrekordot hozott a Fortnite számára, ezzel sokakat ösztönözve arra, hogy új, meglepő módszerekről ötleteljenek a dolgok népszerűsítésére.

 

Smith azt javasolta, hogy Biden képét a Grand Canyon fölé kellene vetíteni. A korábbi vezető tanácsadó úgy látja, nem ördögtől való, hogy más hírességek hírnevét használják arra, hogy valamire felfigyeljenek. Nem azt szeretné, hogy Biden  a Fortnite-ban kampányoljon, hanem azt, hogy az Epic Games által használt modellt alkalmazzák.

Azt nem tudni, hogy milyen hírességeket tudna maga mellé állítani Joe Biden a „Grand Canyon eseményen”, viszont azt jó látni, hogy a politikusok is figyelik a gamer világot. Néhány évvel ezelőtt, ha valaki azt mondta volna, hogy az USA elnökválasztása során kampányötletet adhat a Fortnite, valószínűleg sokan csak nevettek volna.

Borító: Putt Sakdhnagool / Patrick Semansky, Getty / AP
https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×