Voyboy videóban mondta el, hogy mi a legnagyobb probléma a LoL büntetési rendszerével. A közösség talán eddig sosem látott méretben fogott össze, erre pedig már a Riot-nak is reagálnia kellett.

A régen profiként játszó, manapság népszerű streamerré avanzsált Voyboy egy baráti hangvételű videót tett közzé a csatornáján, most azonban nem a Summoner’s Rift-ből, hanem a lépcsőjéről jelentkezett.

Voyboy a videóban arról beszélt, hogy mennyire rossz hatással vannak a szándékosan trollkodó játékosok a LoL élményre. Kitért arra is, hogy a direkt feedelőket sem bünteti a rendszer, hiába van ilyen reportra is lehetőségünk a kliensben. Az AFK playerek is simán megúszhatják, miközben van, hogy néhány disconnect miatt is valaki büntetést kap.

 

A videó kikerülte után a közösség talán sosem látott méretekben fogott össze, a létező összes közösségi felületet ellepték a videóval foglalkozó posztok. A #SaveLeague kampány a legnagyobb megmozdulássá nőtte ki magát, amit a LoL közösség valaha látott.

Természetesen ezt már a Riot sem hagyhatta szó nélkül, egyébként is mostanában próbálnak hamar reagálni a nagy érdeklődésű témákkal kapcsolatban. Nem sokat kellett tehát várni a reakcióra, máris változásokat ígérnek.

A bejegyzés alapján az elsőszámú prioritás a report rendszer és annak visszajelzéseinek a fejlesztése. Ha ezzel elkészültek, jöhet a report rendszer már a hősválasztás alatt. Végül az automatizált rendszert javítják majd ki, hogy a rendszer is észrevegye a rosszul viselkedő játékosokat.

Mi nagyon örülünk, hogy Voyboy ekkora támogatást kapott. Ti egyetértetek a videóban elhangzottakkal? 

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×