A hivatalos indoklás szerint biztonsági frissítések telepítése zajlik.

Egy meglepő és teljesen váratlan esemény rázta meg a kínai PlayStation közösséget a tegnapi nap folyamán. A PlayStation hálózat helyi idő szerint reggel 7 órakor leállt, azóta pedig elérhetetlen. Bár a hivatalos PS oldal posztolt a leállással kapcsolatban, ennél kicsit árnyaltabb a téma.

Aki nem ismerné a kínai helyzetet, annak érdekes információ lehet, hogy Kínában rendkívül erős cenzúra van érvényben. Ez kiterjed a sajtóra, filmekre és játékokra egyaránt. Minden kiszolgálónak szigorú szabályok mentén szabad csak működnie, ha pedig nem sikerül bejutnia az országba, hamar megszületik a klón, hogy ne legyen hiány.

A Twitter klónján, a Weibo-n posztolt a kínai PlayStation csapat, hogy a leállás egy biztonsági hiba miatt történt, most a lehetséges kiskapukat keresik és próbálják kijavítani.

Daniel Ahmad rendszeresen számol be a kínai gamer világ helyzetéről, a megjelenő és nem kiadható játékok elbírálásáról és a lokálisan teret hódító címekről egyaránt.

Posztjában ő is elmondja, bár a hivatalos állás szerint biztonsági munkálatok folynak, ez Kínában sosem egyértelműen kijelenthető. A kommentek között, teljesen jogosan, többen megemlítik, hogy a kormánynak is köze lehet a leálláshoz. Ehhez ugyanis egy rosszul megfogalmazott leírás, vagy egy véletlenül publikált játék is elég.

Azzal kapcsolatban nincs kétségünk, hogy vissza fog térni a PlayStation Network Kínába, azt viszont előre megtippelni sem lehet, hogy mikor.

Ti tudnátok Netflix, Twitter és Youtube nélkül élni?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×