Újabb bajba keveredhet az Epic Games. A vállalat ugyanis néhány napja elmeszelt egy 9 éves Fortnite játékost, míg egy 11 évest hagyott versenyezni.

Az Epic Games néha igencsak megkérdőjelezhető döntéseket hoz. Múlt héten eltiltották a kompetitív játéktól Brazília legfiatalabb profi Fortnite játékosát, a 9 éves Zenont. Élő adásban jött az üzenet a fiúnak, aki édesapja vállán zokogott hosszú percekig, mert a kiadó eltiltotta a játéktól.

Mindamellett, hogy szívszaggató az, ami történt, sajnos a felhasználó szabályzat szerint teljesen jogos volt. Az Epic tisztán és érthetően kijelentette, 13 év alatt nem indulhatnak versenyen a gyerekek. Zenon is ezért kapott 4 éves eltiltást, ugyanis a most 9 éves profi addigra 13 lesz és boldogan versenyezhet.

 

Aztán elérkeztünk a legutóbbi FNCS-re, amin mint kiderült, egy 11 éves játékos is indult. Tommy Bailey-nek Youtube csatornája is van, ráadásul pont azzal emeli ki magát a közösségből, hogy 11 évesen csinálja azt, amit. Nem meglepő, hogy ezután a Fortnite közösség kollektíven kiborult.

 

Ha Zenon nem játszhat, akkor bizony Bailey sem indulhatna a szabályok szerint. Ha pedig belefér, hogy 11 évesen FNCS-en indul az ember, akkor a 9 éves Zenon is nyugodtan Arénázhatna és versenyezhetne.

Bailey legutóbbi FNCS statisztikái

Nem tudni, hogy hova fog kilyukadni a történet, de az biztos, hogy az Epic Games-nek meg kellene találnia azt az utat, amit képvisel. Mert így csak a kettős mércét látni, ami vérlázító.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×