Ez természetesen köszönhető annak, hogy a múlt hónapban egyre többen unatkoztak otthon, így játékokat töltöttek le a felhasználók.

Egy nemrég közzétett elemzés szerint az Apple App Store-ja idén áprilisban erős növekedést mutatott. Jobbat, mint az elmúlt két és fél évben. Ennek oka az elemző Katy Huberty szerint az, hogy a világ minden tájáról több alkalmazást és játékot töltöttek le a karantén alatt.

A SensorTower előzetes adatai alapján Huberty becsléseket is közzétett. Ezek szerint az App Store nettó árbevétele 31 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – írja a TheStreet. Ez 2017 szeptembere óta a legnagyobb éves növekedés, amit elért a Store. Az App Store letöltéseinek száma 40%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami a legerősebb növekedés, mióta a Morgan Stanley elemzőcég 2015-ben követni kezdte az adatokat. A szolgáltatások bevétele az Apple számára egyre fontosabb, mivel az iPhone növekedési üteme az évek alatt lelassult.

Katy Huberty egyébként arra számít, hogy a növekedés csökken majd, ahogy egyre inkább csökkentik a korlátozásokat.

Kép forrása: Cult of Mac

„Ezek az eredmények megerősítik, hogy az app-gazdaság jól működik, és hogy az App Store továbbra is kedvez a társadalmi távolságtartásnak” – írta Huberty.

Mindez azt jelenti, hogy az Apple App Store jelenleg is nagy szereppel bír a mobilpiacon, aminek kedvezett az utóbbi időszak. Ez bizonyítja, hogy vannak olyan ágazatok, melyeknek kedvez a jelenleg járványhelyzet.

Te is sokat töltöttél le az utóbbi időben az App Store-ból?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×