Ma ünnepli születésnapját a World of Warcraft egyik legismertebb és legöregebb mémje. Leeroy Jenkins 15 éve nevettetett meg minket először.

Leeroy Jenkins az egyik legidősebb és legismertebb internetes mém. A Ben Schultz által alakított szereplő a Blizzard népszerű MMORPG-jében, a World of Warcraftban tűnt fel. Népszerűségét egy Machinima videónak köszönheti.

 

Leeroy népszerűsége egy közel 3 perces videó megjelenésével kezdődött, amit az Alliance oldalán játszó „Pals for Life” guild tett közzé a tematikus fórumokon. A videón egy csapat taktikai megbeszélése látható. Mindenki aktívan kiveszi a részét a tervezgetésből, ám az egyikük – Leeroy – nem volt gépnél. A gárda terve azonnal romba dől, mikor Leeroy visszatér a géphez, s figyelmen kívül hagyva az egész addigi beszélgetést, berohan a szörnyektől hemzsegő terembe, miközben a saját nevét üvölti csatakiáltás gyanánt. A társai utánarohannak, hogy megállítsák, de körülbelül másfél percen belül mindenki holtan terül el a csatamezőn.
Leeroy válasza a társai reakcióira:

„at least I have chicken” („legalább van csirkém”)

– szintén sok paródia tárgyát képezte.

Leeroy Jenkins a Hearthstone-ban

A videó azóta számtalanszor körbejárta az internetet, több cikk és videó tárgya lett az elmúlt 15 évben. A PC Gamer UK 2005. augusztásában még a „hősiesség szimbólumának” is beállította Leeroy Jenkinst, aki szerintük a „kocka-guildek” egészségtelen komolysága ellen lépett fel.

Pár évvel később a World of Warcraft TCG-ben is felbukkant a karakter, majd a Hearthstone-ban is önálló lapot kapott. Olyan híres lett Leeroy, hogy a Blizzard kereskedelmi célokra kezdte el használni a karakter hírnevét.

A sokak által ismert videót 2005. május 11-én, vagyis mához napra pontosan 15 éve töltötték fel a világhálóra.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×