A népszerű magyar youtuber egykori barátnője borította ki a szennyest.

Aki a kezdetektől követi a YouTube platformját, az biztosan találkozott már HErBY nevével. Ő volt ugyanis a kezdetekben a legnépszerűbb hazai youtuber, vlogger, ám 2014-ben törölte csatornáját. Állítása szerint ráment a családi élete a videózásra. Nemsokkal később újrakezdett mindent, a követőtábora pedig hamar ismét rátalált HErBY új csatornájára.

 

Az igazat megvallva csak találgatni tudunk, hogy HErBY minek köszönheti népszerűségét, de az elképesztő mennyiségű tartalom mellett talán az őszinteség miatt jött össze a hatalmas nézőbázis. Vlogjaiban olyan komoly témákat is felhozott, mint gyerekkori bántalmazásai, amit az édesapjától szenvedett el. Ugyanakkor az alkoholizmusát sem rejtette véka alá videóiban. Ez persze Magyarországon sajnos sokaknak imponál, tekintve hogy hivatalosan is legalább 800 ezer alkoholista él az országban.

HErBY most ismét a reflektorfénybe került

Persze az kizárt, hogy ilyen visszatérésről álmodott volna. Dely „HErBY” Péter videóiban gyakran láthattuk a vlogger élettársát, Diát, aki most, évekkel később számolt be a HErBY-vel töltött évek mélységeiről, amit úgy érezte, tisztáznia kell. A volt élettárs konkrétan gyerekmolesztálással vádolta meg a most 40 éves youtubert, ugyanis az egyik közönségtalálkozón állítólag megcsókolta egyik kiskorú rajongóját.

„Innentől kezdve minden pokollá változott.”

Dia elmondása szerint innentől kezdve a saját háza fogságában kellett tovább élnie, HErBY-nél ugyanis elpattant valami. Ekkor még nem ismerte el, hogy saját neméhez is vonzódik, ebből egy nagyobb vita kerekedett. Innentől kezdetét vette az érzelmi zsarolás, ami később tettlegességig fajult a nő állítása szerint. Dia elmondása szerint HErBY egyre több alkoholt kezdett el fogyasztani, majd gyógyszerekkel próbálta erősíteni a hatást. Emellett volt olyan, hogy később értek haza Diáék, emiatt a youtuber pedig öngyilkossággal kezdett el fenyegetőzni. Ennek a vége az lett, hogy a mentők, tűzoltók is kivonultak a helyszínre.

https://www.youtube.com/watch?v=GDvVt6–EcI

 

Az országos hírnévtől egyenes út vezetett a bukásig, egyetlen rossz döntésnek köszönhetően. A volt élettárs vádjait persze hiba lenne egyből készpénznek venni, de az ilyen komoly állításoknak valami alapja kell, hogy legyen. És ha egy ilyen sztori egyszer elindul, az már nehezen áll meg. Emlékezzünk csak Nosika vagy BTURBO esetére, ahol korábbi rossz döntések később kiderülve okoztak hatalmas károkat a youtuberek karrierjében.

A videós közszereplőknek lassan ideje lesz elfogadniuk, hogy a munkásságukra irányuló kiemelt figyelem miatt magánéletük sem maradhat 100%-ig titokban. A törvénytelen dolgok ráadásul kettőzött erővel terjednek, ha egy ismert személlyel hozhatóak kapcsolatba. A streamerek és videósok apró botlásai sokkal kevésbé maradnak észrevétlenek, mint egy átlagember hibái.

Ha tehát valódi példaképekké szeretnének válni, tényleg az őszinteség az egyetlen út.

UPDATE:

HErBY-hez is eljutott a videó, amiben megvádolták. A youtuber hamar reagált az ügyre, állítása szerint egy összeesküvésről van szó és csupán egy kamuprofilos beszélgetéssel próbálják árnyalni a hírnevét.

 

UPDATE #2:

HErBY videós társa és egykori barátja, Szefi is megerősítette, hogy az állítások (és egyben vádak) mind Diától származnak.

 

Mindemellett az eredeti videóhoz Dia hivatalos fiókja is hozzászólt.

DiaFilm:

„A Stockholm-szindróma olyankor léphet fel, amikor a sok bántalmazás mellett a rab figyelmet, néha előforduló felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ugyanakkor teljesen ki van szolgáltatva neki, az élet-halál ura felette.Az ehhez hasonló, pszichésen megterhelő helyzetekben szokatlan lelki folyamatok zajlanak le. Ha a rettegésben tartott áldozat egy kis figyelmet, felületes kedvességet kap fogvatartójától, akkor elkezd reménykedni abban, hogy van esélye a menekülésre. A túlélés érdekében megpróbál mindenben megfelelni a fogvatartó elvárásainak, de ezt csak úgy tudja megtenni, ha belehelyezkedik a támadó szerepébe, az ő nézőpontjából vizsgálja a helyzetet. Ezeknek a kívülálló számára érthetetlen cselekedeteknek egyetlen mozgatórugója van: az áldozat megpróbál mindent megtenni, hogy túlélje az életére veszélyes helyzetet, így ösztönösen, tudattalanul úgy viselkedik, hogy a fogvatartója ne akarja elvenni az életét. Általánosságban jellemző, hogy az áldozatok megpróbálják hárítani a valódi problémát, azt gondolják, hogy csak álmodják az egészet, vagy csodával határos megmenekülésükről fantáziálnak. A szomorú valóság elől valami abszolút felesleges, de időigényes dologba menekülnek. Az áldozatoknak a szabadulás után nagy szüksége van támogató pszichoterápiás kezelésre valamint szerető családtagokra, hogy a megterhelő érzelmi helyzet után vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. „

×