Újra a VANGUARD a téma, a közösség újra elővette a kernel szinten működő anti-cheat-et, mondván: komoly problémákat tud okozni a PC működése közben.

Mielőtt belevetné magát az ember Riot Games által kiadott játék zárt bétájába, néhány dologgal érdemes tisztában lenni. A VALORANT anti-cheatje egyszerre indul a számítógéppel, nem csak akkor fut, mikor elindul a játék. A VANGUARD egyébként is kernel szinten üzemel, ami azt jelenti, hogy kvázi nagyobb joga van a gépen, mint a felhasználónak, így emelve új szintre a biztonságot.

Ezzel a játékosok nagyrészt talán ki is tudnának egyezni, a VANGUARD azonban közel sem tökéletes, már hetek óta téma, hogy milyen problémákat képes okozni a gépünkön.

Kép forrása: Dexerto

Egy felhasználó arról számolt be, hogy a VANGUARD miatt nem tudta használni az MSI Afterburner nevű programot a számítógépén. Aki nem ismerné, az Afterburner egy rendkívül hasznos program, egyszerre jó a gépünk értékeinek monitorozására és egy könnyű opciót is biztosít a hatékony OC-ra is.

Mások arról számoltak be, hogy a VANGUARD egyszerűen letiltotta a billentyűzet és egér használatot, az irányítást csak csökkentett módban sikerült visszanyerni.

A legkomolyabb problémák ennél sokkal veszélyesebbek. Néhány játékos arról számolt be, hogy a VANGUARD miatt már több ízben crashelt a Windows a gépükön, sőt egyesek még kék halált is kaptak a szoftver miatt.

Ezek a rendszert is érintő problémák onnan származhatnak, hogy a VANGUARD a gépünk minden szegmensét monitorozza, hogy a csalásra a lehető legkevesebb esélye legyen bárkinek is. Ez magában egy szuper elgondolás, közben viszont nem tudjuk, hogy milyen kapukat nyit meg a nem etikus hackerek előtt és mint látszik, a működése sem hibátlan.

Mi jelenthet megoldást?

Egyértelműen és mindenkinek működő megoldás egyelőre nincs. A legjobb amit tehetünk, hogy megpróbáljuk mindig naprakészen tartani a szoftvereinket, illesztőprogramjainkat. Ha ezek nem segítenek, érdemes megpróbálni letörölni majd újra feltelepíteni a VALORANT-ot (a VANGUARD-ot külön kell törölni). Ha ezek közül egyik sem oldja meg a jelentkező problémákat, sajnos búcsút kell mondani a játéknak, amíg a Riot nem javítja a hibákat.

Ti találkoztatok már valamilyen téves működéssel a gépeteken, mióta a VALORANT felkerült?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×