A profi Overwatch színtér tele van izgalmas meglepetésekkel. Most, hogy egyre kevesebb az esport mérkőzés, talán kicsit felüdülést jelent ez a pár videó.

Az Overwatch League annak ellenére, hogy csupán néhány éves múlttal rendelkezik, látni engedett egy-egy szép és emlékezetes pillanatot. Noha a játéknak nincs olyan múltja az esportban, mint a LoL-nak, vagy a CS-nek, mégis van pár izgalmas történet, amit érdemes megmutatni.

Nemrég a Dexerto készített egy elképesztő listát, az Overwatch League legszebb pillanataiból, mely egyben bemutatja a közösség legnagyobb rekordjait is.

Leggyorsabb támadás – 15 másodperc (London Spitfire vs Washington Justice, Dorado, 2020)

2020-ban esett az alábbi Dorado foglalás, a London Spitfire-nek mindössze 15 másodperc kellett az első pont elfoglalásához. Ehhez persze az is kellett, hogy védekezésben teljesen beszorítsák ellenfelüket már a spawn előtt. A Washington mindösszesen 4.31 métert tudta csak tolni a payloadot, mielőtt kikaptak.

Az ominózus pillanat a videóban 1:04:02-nél kezdődik:

 

Leghosszabb map – Los Angeles Valiant vs Dallas Fuel (8-7 Junkertownon, 34:17 alatt, 2018)

Régi, de máig megdönthetetlen rekord. Mindkét csapat kétszer is végigtolta a payloadot Junkertown roncsai között, mielőtt a Valiant utolsó támadása egy picit jobban sikerült volna. 34 perces maratoni küzdelem volt, de az egyik legintenzívebb és élvezetesebb találkozó a 2018-as szezonban.

 

Leghosszabb meccs ⁠– Boston Uprising vs Houston Outlaws (3-2, 7 map, 2020)

Ha a 34 percig tartó mérkőzés egy mapon meglepett, akkor mit szólnál egy 7 mapon át zajló küzdelemhez? A három győzelemig tartó format bevezetésekor esett a hihetetlen meccs, ahol Anubis és Blizzard World is döntetlen lett. A Boston Uprising és a Houston Outlaws három órán keresztül küzdött egymással az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharcon.

 

Legtöbb final blow Overwatch League versenyzőként ⁠– Lee ‘Carpe’ Jae-hyeok (4,097)

A legtöbb final blow-t az Overwatch League-ben Lee ‘Carpe’ Jae-hyeok, koreai játékos hozta össze, aki eddig a ligában 4097-el rendelkezik. Mondani sem kell, nagyon kevés olyan játékos van, aki a nyomába ér. Az Overwatch League történetében ő az egyetlen, aki túllépte a 4 ezres számot, ezzel pedig a liga leghalálosabb játékosává vált. Függetlenül attól, hogy milyen formában van a csapata, Carpe mindig a legemlékezetesebb pillanatokat ígéri a nézőknek.

Kép forrása: Robert Paul / Blizzard Entertainment

Persze a következő 3 játékos sem szomorkodhat. Park ‘Profit’ Joon-yeong 3533, Kim ‘Libero’ Hae-seong 3076 és Kwon ‘Striker’ Nam-joo 3027 blow-t szerzett eddig a mérkőzések során.

Legtöbb final blow egy meccsen belül ⁠— Ha ‘sayaplayer’ Jung-woo vs Los Angeles Valiant (42 kill Junkertown-on, 2019)

Az Overwatch League leghalálosabb teljesítménye egy meccsen belül egyértelműen az a 42 blow, melyet sayaplayer hozott össze a Valiant ellen. Sayaplayernek nemcsak 42 final blow-t szerzett, de 60 killt is, ami azt jelenti, hogy igen gyakran befejezi azt, amit elkezdett. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a 60 kill nem a legnagyobb haláleset, ami egy meccsen belül történt. Kim ‘GodsB’ Kyeong-bo és Gang ‘GangNamJin’ Nam-jin 65-öt hozott össze.

 

Leghosszabb győzelmi-széria ⁠– San Francisco Shock (28 maps, 2019)

A San Francisco Shock valószínűleg szívesen emlékszik vissza a 2019-es idényre. Amellett, hogy Sinatraa lett a szezon MVP-je és megnyerték az egész idényt, egy parádés 28:0-s sorozatot is összehoztak út közben. Az alapszakasz Stage 2 alatt 7 csapatot is nulláztak, így jutottak rájátszásba.

Kép forrása: Ben Pursell / Blizzard Entertainment

A legtöbbet játszott hős ⁠– D.Va (74.5%-os részvétel)

D.Va alapvetően mindig az Overwatch Legue metában szerepel, így talán nem is meglepő, hogy ilyen magas arányban vesz részt a meccseken. D.Va a mai napig a különböző kompozíciók egyik legfontosabb eleme.

Kép forrása: Blizzard

D.Va a Overwatch League-ben a játékidő 74,5 százalékában jelen volt. Őt követi egyébként Zenyatta 62,3%-os játékidővel, míg Tracer, a legtöbbet játszott damage hős 28,2%-os aránnyal büszkélkedhet.

Legtöbbet játszott map ⁠– Ilios (199 lejátszott meccs)

Noha sokaknak talán a King’s Row az első map ami eszébe jut, mikor az Overwatch League-ről van szó, nem ez a liga legjátszottabb mapja. Ez a megtiszteltetés Ilios mapot érte, amin 199 játékot játszottak. A King’s Row 169 játékkal a második helyen áll. Őt követi a Dorado 153 játékkal, majd jön a Temple of Anubis 148 játékkal.

Ilios – Kép forrása: Blizzard

Te melyik rekordot tartod a legmegdöbbentőbbnek a fentiek közül?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×