Forrasztott középkategóriás videókártya egy nem túl átlagos alaplapban.

A kínai iparosok vad ötletein már egyszerűen nem tudunk meglepődni. Gyakorlatilag mindent kitaláltak már Kínában, mi pedig azt se tudjuk, hogy hova kapjuk már a fejünket. Linus-ék egy újabb gyöngyszemre bukkantak a kínai tech áruházak mély bugyraiban, ami nem más, mint egy 1151-es foglalatú alaplap, amibe a kínaiak egy GTX 1050 Ti videókártyát is beleerőszakoltak.

Nem hétköznapi lap, az biztos!

A képen is jól látható, hogy a GTX 1050 Ti hűtéséről egy szép alu-borda gondoskodik, ami első ránézésre nem túl bizalomgerjesztő. Sebaj, a GTX 1050 Ti azért nem egy hőfaló, szóval még az is lehet, hogy egy ilyen rendszer is elegendő a megfelelő működéshez, de azért az életünket nem bíznánk rá.

 

A kezdeti nehézségektől eltekintve egyébként egész sikeres volt a hadművelet. Az eladó ugyanis rossz tápkábelt mellékelt, a Linus-ék által használt i7-7700K pedig első nekifutásra nem igazán akart remekelni, de még a telepítéssel sem volt minden rendben. Ez mind a tesztelők sara.

Az egybelap egyébként hibátlanul funkcionált. Ettől függetlenül a 365 $-os árcédula meglehetősen borsos. Még akkor is, ha a kényelmet is beleszámoljuk az árba. Így adók nélkül 118 ezer forintot, adókkal pedig 150 ezret kellene kicsengetnünk ezért a lapért. Gondolom ha árulják, akkor biztos van aki megveszi ennyiért.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×