Bár a Microsoft korábban még a Windows 10 óriási sikeréről számolt be, az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a pici részesedés csökkent.

Március 18-án közölt egy tartalmas leírást a Microsoft arról, hogy a Windows 10 milyen sikeres és már 1 milliárd felhasználó használja világszerte. A vállalat szerint, ahogy a Windows 7 támogatása megszűnt, egyre többen váltanak Windows 10-re, így a piaci részesedés nő.

A NetMarketShare statisztikai adati szerint ellenben az operációs rendszer piaci részesedése csökkent.

Februárban a Windows 10 57,37 százalékos részesedéssel rendelkezett, ami márciusra 57,34-re, áprilisban pedig már 56,08-ra csökkent. Noha ez első ránézésre nagyon kis csökkenésnek tűnik, figyelembe véve, hogy a világon hány számítógép fut, ez több ezres nagyságrendben mérhető.

Kép forrása: netmarketshare.com

Ez egyébként a koronavírus-járvány és az azt okozó helyzet miatt alakult így, ugyanis egyre kevesebb irodai számítógépet vásárolnak az elmúlt időszakban, miután mindenki home office-ra rendezkedett be. Az irodai szegmens fontos ágazat volt a Windows 10 számára, mivel a Windows 7 nagyon népszerű volt itt a maga idejében.

A techpowerup szerint az Ubuntu jelentősen megnövelte jelenlétét a gépeken: márciusban 0,27 % volt, áprilisban már 1,89 százalék.

Te milyen operációs rendszert használsz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×