2019. novemberi megjelenése óta a Call of Duty: Modern Warfare óriási sikereket ért el. Sőt: minden idők legkeresettebb CoD címe lett.

Senki nem vitatja a tavaly megjelent Call of Duty: Modern Warfare sikerét, de azt talán senki nem gondolta volna, hogy 2019-ben érkezik egy CoD játék, ami a régi címeket is megelőzi. Persze valószínűleg ez köszönhető annak is, hogy a játék igyekezett visszahozni szinte már minden ismert, klasszikussá vált játékelemet, mapot, fegyvert.

Korábban írtunk egy összefoglaló cikket arról, hogy az évtizedet során milyen elképesztő sikereket ért a franchise, a sikersorozat pedig nem ért véget. A CoD: Modern Warfare bizonyos tekintetben minden korábbi címet felülmúlt.

Ahogy arról az Activision a 2020 első negyedével jelentésében beszámolt: a játék nem csak tavaly, de még 2020-ban is a legjobban fogyó videojáték volt a világon – írja a ComicBook.

Soha annyit CoD címből nem adtak el annyit a megjelenés után ennyi idővel, mint a CoD: Modern Warfare-ből.

„Több Modern Warfare-t adtunk el, és több játékos játszik vele, mint eddig bármelyik korábbi Call of Duty címmel a megjelenése után ennyi idővel”írta az Activision.

 

A sikerhez egyébként egyértelműen hozzájárult a Warzone (ingyen elérhető) kiadása is, ami tovább emelte a játék utáni érdeklődést, ráadásul emiatt sokan vették meg az alapjátékot is. Valószínűleg sok játékost hozott vissza a Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered megjelenése is.

Persze a rengeteg hiba, bug, glitch, csalók és szerverproblémák miatt nem mindenki elégedett. Ennek ellenére a cím és a franchise sikere tagadhatatlan. Ez persze nem állítja meg a kiadót: az Activision szerint már jó úton halad a megjelenés felé a Treyarch által fejlesztett következő Black Ops cím is.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Warzone már elérte a 60 millió játékost, a Call of Duty: Modern Warfare pedig ezzel együtt már havi 102 millió aktív játékost számol.

Te örülsz a Call of Duty sikerének? Szerinted megérdemli a sikert?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×