Gabriel Cirlig kiberbiztonsági szakértő leplezte le a Xiaomi telefonokban található kiskaput.

Komoly biztonsági rés tátong a Xiaomi telefonokban Gabriel Cirlig, kiberbiztonsági szakértő szerint. Cirlig ugyanis megvizsgálta a saját Xiaomi Redmi Note 8-as telefonját, amiről kiderítette, hogy orosz és szingapúri szerverekre továbbítja a telefonon található adatok egy részét.

A szakembernek az tűnt fel, hogy bármilyen böngészőbe beírt adatot a telefon megjegyez, sőt külön helyen tárol. Mint kiderült, nem csupán a böngészővel van ez így, hanem minden egyes mozzanatot figyel a rendszer és bőszen reportol. Legyen az egy egyszerű beállítás módosítás, de még a mappák megnyitását is logolja, sőt azt is, hogy milyen zeneszámokat hallgatott az illető.

A kinyert adatokat pedig végül orosz és szingapúri szerverekre továbbítja a készülékünk.

 

A bizonyítékról egy látványos videót is közzétett, amiben azt mutatja be, hogy pontosan hogy is zajlik a folyamat. Ráadásul a Xiaomi ezeket az adatokat egy rém gyenge titkosítással látta el, amit Cirlignek perceken belül sikerült feltörnie.

A szakértő szerint nem csak az ő Redmi 8-asán áll fenn a probléma. Megnézte és az Mi 10, Redmi K20 és az Mi Mix 3 esetén is hasonló a helyzet.

A Xiaomi is reagált az esetet követően, ők visszautasítottak minden vádat. A cég állítása szerint mindenhol betartják a helyi törvényeket, az adatokat pedig kizárólag anonim módon használják fel a felhasználói élmény növelése érdekében.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

 

×