Egy Kínában készült videó bebizonyítja, hogy bizony a Death Stranding-ben is látható járóvázak segíthetnek a futároknak a munkában.

Igen népszerű lett egy videó nemrég a kínai közösségi oldalakon, amin az látható, hogy egy kínai futár robot-járóvázzal felszerelve indul el kiszállítani a megrendeléseket. A dolog a rengeteg csomag miatt is erősen emlékeztet minket a Death Strandingre, amiben hasonló járóvázak használhatók a súlyok cipelésének megkönnyítésére.

A képen látható megoldás viszont nem vicc. A Hummingbird kínai élelmiszer-szállító cég alkalmazottja ennek segítéségével kézbesít. A robot-járóváz segítségével a futár elvileg hatszor annyi rendelést tud leszállítani, mint anélkül.

 

A módszert egyébként a sanghaji ULS Robotics dolgozta ki, akik kifejezetten ilyen járóvázakat készítenek. A futárcég szerint a technológia még nem eléggé kiforrott, egyelőre használata tesztelés alatt áll. Az ULS Robotics elmondta, hogy a videón az alsó végtagokat erősítő Exoskeleton Robot tesztje látható. A járóváz különösen olyan lakóövezetekben hasznos, ahol nincs lift vagy egyéb szállítási lehetőség.

Az ULS Robotics szerint bár a rendszer még kísérleti fázisban van, ha kész lesz, akár 50 kiló élelmiszert is képes lesz vele kivinni a futár, ami számára olyan érzés lesz, mintha egy laptopot vinne. Jelenleg azonban az Exoskeleton Robot költsége viszonylag magas, illetve sok funkció további tesztelést igényel.

Szerinted lehet a járóváz a szállítmányozás jövője?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×