Kilenc éves Fortnite streamert tiltott el a játéktól az Epic Games. Az ok pedig sokaknak meglepő lehet: túlzottan fiatal volt a versenyzéshez.

Zenon, a brazil Fortnite közösség egyik „nagyágyúja” 4 éves kényszer pihenőre kell hogy vonuljon, ugyanis az Epic Games felfüggesztette játékjogát. A kilencéves streamert több mint 126 ezer ember követi Twitch-en, valamint legalább 33 ezer Twitter követője van. Ezek a számok is bizonyítják, hazájában közkedvelt volt a fiatal játékos.

A baj csak az, hogy nem figyelt oda a játék felhasználói feltételeire, s úgy indult profi versenyeken és Aréna módban, hogy bőven korhatár alatt tartózkodott. A Fortnite versenyein való részvételhez be kell tölteni legalább a 13. életévet. Zenon egyértelműen nagyon távol áll még ettől, s egy megrovás esetén is biztosan folytatta volna a versenyzést. Így az Epic Games úgy döntött, négy évre felfüggeszti a felhasználóját, ezzel arra kényszerítve a fiút, hogy legközelebb csak 13 évesen vehesse elő a kompetitív módokat.

 

Az üzenet ráadásul stream közben találta meg a fiút, aki azonnal elsírta magát. Édesapja a karjaiban nyugtatgatta. A közösséget megosztja Zenon esete, legalább annyian támogatják az Epic Games-t a döntésben, mint ahányan ellenzik a tiltást.

 

Sajnos a felhasználói feltételeknek tényleg nem felelt meg a fiú, így a ban jogerős – még ha csak a versenyekről is -. Az már más kérdés, hogy ezzel valószínűleg egy karrier dőlt össze.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×