Ismét bajba keverte magát Dubs, a FaZe Clan fiatal Fortnite játékosa. Ezúttal a Solo Cash Cupon mutatott teljesítményét kérdőjelezték meg.

Újból FaZe Dubs miatt hangos a Fortnite közösség. Az esportra érzékeny játékosok hallhattak már róla korábban, ő az a fiatal profi, akit rasszista megnyilvánulása miatt köveztek meg néhány hónappal ezelőtt. Ám úgy tűnik, nem sikerült jobb útra térnie, ugyan nem nem küldött most el senkit melegebb éghajlatra, pusztán csak csaláson kapták a legutóbbi Solo Cash Cupon.

Több profi is jelezte az Epic Games irányába, hogy Dubs a legutóbbi kupán Waffles-zel karöltve szabálysértést követett el. A jobb eredmény érdekében összedolgozott az „ellenféllel”, vagyis teamingelt. Ez pedig sérti a versenyszabályzatot, korábban több profit is eltiltottak ezért a kompetitív rendezvényektől.

 

A visszajelzések szerint Dubs és Waffles az összes fordulóban Rigbe ugrott, ám egyszer sem voltak hajlandók harcba keveredni. Épp ellenkezőleg, az arra tévedő játékosokat kíméletlenül lemészárolták, a zsákmányt pedig elosztották egymás között. Még a széfet is együtt rámolták ki. Sokan a rotációjukat is feltűnőnek érezték, a két profi ugyanis feltűnően közel közlekedett egymáshoz a Solo Cash Cup során, mintha fedeznék egymást.

 

Az esetről videó is készült, amiben The Fortnite Guy hosszú perceken keresztül részletezi a történteket. Sajnos a játék jelenlegi stádiumában nehéz pontosan megítélni, hogy mi a tényleges teaming és mi nem, a versenyzőknek az Epic Games-re kell támaszkodniuk a döntéshozásban.

A kiadó hivatalosan még nem reagált Dubs és Waffles ügyében, viszont nem lennénk meglepve, ha büntetés lenne a vége.

S mivel Dubs-nak már nem ez az első kihágása, könnyen lehet, hogy a karrierjét is kútba dobta ezzel.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

 

×