Az Assassin’s Credd: Valhalla a bejelentés után már az egyik legjobban várt játék. A Colletor’s Edition felfed néhány izgalmas újdonságot.

Az Assassin’s Creed: Valhalla Collector’s Edition már előrendelhető, és bizony felfed néhány érdekes részletet a játékkal kapcsolatban is.

Ahogy az már korábban kiderült, a játék során Eivort irányíthatjuk, és kissé szakítva a hagyományokkal, két különböző nemű karakter helyett most mi magunk dönthetjük el, hogy a főhős milyen nemű legyen a játék során. Ehhez a fejlesztők két színésszel dolgoztak, akik a játék során eljátszották ugyanazokat a jeleneteket. Szép munka!

A játékon egyébként 14 különböző fejlesztőcsapat dolgozott, így számítani lehet arra, hogy elképesztően összetett játékot és világot kapunk, ami bemutatja a Vikingek világát, a skandinál mitológiát és az akkori Angliát. Ahogy mindig, a Ubisoft ezúttal is a történelmet veszi alapul, természetesen beleszőve az Assassinok hatását.

A Valhalla Collector’s Edition titkai

Mint látható, a gyűjtői kiadásban látható először a női főszereplő külseje, a női Eivor. A nemrég megjelent előzetesben csupán a férfi változatot láthattuk, a női a gyűjtői kiadásban mutatja meg magát. Érdekes, hogy ezt elsőként ilyen formában lehet megtekinteni és nem egy másik előzetesben tűnik fel. A nemválasztós rendszer azonban még teljesen új, így valószínűleg erről még sokat fog elárulni a kiadó.

Ahogy azt a játék narratív rendezője, Darby McDevitt elmondta: a játékosok a játék elején kiválaszthatják, hogy milyen nemű Eivorral akarnak játszani, a történet pedig úgy zajlik le. Az Assassin’s Creed Odyssey-ben például a női és férfi főszereplő története külön szálon fut, majd néha összeér. Ez itt nem így lesz. A karakter Eivor, a nemét viszont mi határozhatjuk meg.

Berserker és játékon belüli tartalom

Kép forrása: Ubisoft

Azok a játékosok, akik előrendelik a játékot vagy a Collector’s Editiont, exkluzív Way of the Berserker küldetéseket is kapnak, amely során egy Berserker bosszúhadjáratban lehet résztvenni.

A Berserkereket az északi mitológiában medveharcosnak, medvebőr-ruhásnak is nevezték, de ulfhednar-nak, farkasharcosnak is. Skandináviában azt tartották, hogy a Berserkereknek Odintól származó természetfeletti erejük van. Páncél nélkül, a pajzsuk szélét harapdálva medve vagy vaddisznó módjára harcoltak, és olyan erősek voltak, hogy egy csapással képesek voltak megölni egy embert. Ezt a jelenséget hívták úgy, hogy „a Berserker őrjöngése”.

A Collector’s Edition előrendelők számára a The Berserker Ultimate Pack is jár, ami a küldetés mellett egy Berserker Gear csomagot is tartalmaz: új fejsze és pajzs, új skin a holló számára, és egy meglovagolható farkas.

Az Ultimate Pack egy Season Pass-al érkezik, ami a jövőben új DLC kiegészítőket kínál, teljesen új területekkel, tartalommal, akárcsak az Origins vagy az Osyssey esetében.

Új társ: a holló

Kép forrása: Ubisoft

Ahogy a korábbi részekben is, most is lesz egy madár, akinek segítségével madártávlatból deríthetjük fel a terepet. A korábbi részekben a sas segített elvonni az ellenség figyelmét, megtalálni a titkos kincseket stb. A holló szintén jól látszik a Collector’s Edition figuráján, ám hogy pontosan miket tud majd, egyelőre kérdés.

A norvég mitológiai lények történetében két holló létezik, Huginn és Munnin. Ők a „gondolat” és az „elme”. A két holló Odin társa volt, és az emberekkel kapcsolatos híreket keresve repültek.

Drakkar

Kép forrása: Ubisoft

A kis szobron jól látható egy hajó eleje is, ami egyértelműen egy Drakkar. A rajongók arra számítanak, hogy a korábbi részekhez hűen jelen lesznek a hajós csaták, ám ez valószínűleg most kibővül: talán teljesen új hajózási rendszert kapunk, fejlesztésekkel, kiegészítőkkel.

A Drakkar a vikingek kb. 45 méter hosszú hadihajója. Orrdíszük szerint csoportosították őket, így lehettek sárkány- vagy kígyófejűek. A sárkányfejű hajók általában nagyobbak voltak a kígyófejűeknél. A legnagyobbakat százhúsz evező hajtotta, a kígyófejűeket általában negyven evező. Behatoltak velük a folyókon a szárazföldekre. Kormányevezőjük a tat jobb oldalán kapott helyet. A hadihajók evezői fölött voltak felfüggesztve a harcosok védőpajzsai, s ezek alkották a hamis oldalfalat, vagyis oldalvédet, illetve a hullám- vagy mellvédet.

Az Assassin’s Creed: Valhalla Collector’s Edition tehát elárul pár részletet, és amellett, hogy rengeteg kiegészítőt tartalmaz, szépen felvázolja, hogy milyen összetett és egyben brutális játékkal lesz dolgunk.

Kép forrása: Ubisoft

Az Assassin’s Creed: Valhalla 2020 kárácsonykor jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Stadiara, Xbox One-ra és Xbox Series X-re. Te milyen nemű Eivort választasz majd?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×