Eljárást indítottak a tavaly CS:GO meccseket megbundázó játékosok ellen Ausztráliában. Az ügy tavaly augusztusban kezdődött.

Miután több hónapja rendőrségi nyomozás folyt öt ausztrál CS:GO játékos ellen, most úgy tűnik, a bírósággal kell szembenézniük. A vád szerint a játékosok, akiket még 2019 augusztusában tartóztattak le, állítólag magukra vagy épp maguk ellen fogadtak, hogy pénzt nyerjenek.

A rendőrség szerint négy 20 és egy 27 éves játékost vádolnak csalással. Ez bizony bűncselekménynek számít, amiért akár 10 év börtönt is kaphatnak Ausztráliában. Az öt játékos szeptember 15-én áll bíróság elé.

CS:GO

Kép forrása: valve.com

Ahogy azt a PCGamer írja, a fogadási csalás mellett még egy jó kis kannabisz-birtoklás is képben van. Az feljelentést tett ausztrál fogadási iroda szerint ilyen fogadási csalásokkal a csapat több mint 30 ezer ausztrál dollárt is bezsebelt, ami több mint 6 millió forintnak felel meg.

„Az esport nagyon feltörekvő iparág és ezzel a gyors növekedéssel együtt jár az igény a fogadásokra is. Fontos, hogy a rendőrség és a játékipar együttműködjenek, hogy ki lehessen szűrni a gyanús fogadásokat” – idézi a TalkEsport Neil Patterson-t, a rendőrség helyettes biztosát.

Ehhez csupán annyi kellett, hogy fogadjanak, majd a CS:GO meccsen biztosra menjenek. Ennek viszont most ára lesz, hiszen a csalók akár 10 év börtönt is kaphatnak.

Szerinted milyen büntetés járna az ilyen csalásokért?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×