A spanyol eMonkeyz magyar játékosa, Kubu egyesével halad végig a legfrissebb LoL Patch hősein, hasznos tanácsokat megfogalmazva a változások mellé.

Élesedett a 10.9-es LoL Patch, ideje megvizsgálni, hogyan hatnak majd a nerfek és a buffok a metára. Segítségünkre lesz ennek értékelésében a kevés külföldön játszó magyar LoL profik egyike, Kubu is. A spanyol első osztályban szereplő eMonkeyz magyar Toposa, Tóth Viktor alias Kubu összegyűjtötte személyes benyomásait a 10.9-el kapcsolatban, íme:

Bard

Barddal rengeteg probléma volt SoloQ-ban olyan szempontból, hogy amint megtudta venni a Tier 1-es cipőt, nem lanelt többet, és roamolt. Valódi rémálommá tudta tenni a solo lanerek életét, egy ügyes(akár kevésbé ügyes) játékos is ezzel a championnel a mobilitásának köszönhetően a Riot Games most ezen nerfelt egy egész szépet.

Bár nem hiszem, hogy ezek a változtatások nagyon megfognák a championt a roamolásban, én inkább a chimeok (passive) által kapott xp-t variáltam volna egy kicsit. Úgy gondolom, hogy a mobilitása a championnek rendben van, hiszen eléggé kiszámítható, – látjuk a portált, tudjuk hogy mi lesz – .

Sokkal inkább nagyobb baj az, hogy miközben ő roamol, az ADC-je solo XP-zik a lanen (feltéve hogy hagyják).

Ő pedig szedegeti a kis passivejait, + xp-t a lanekről és így nem igazán kerül hátrányba még akkor sem, ha nem lesz kill a roamjaiból.

Cho’Gath

Minimális buffnak tűnik elsőre, bár belegondolva, hogy az E-t maxoljuk először általában, és ugyebár 3-szor tudunk ütni vele, ez a kis flat damage lehet hogy több, mint aminek látszik. Mindenképp ki kell próbálnom majd, az biztos, hogy a waveclearben segíteni fog, de úgy gondolom, így első ránézésre a matchupjain nem igazán fog változtatni.

Nyilván ami eddig jó volt, az egy picikét jobb lesz, de a valódi rossz matchupokban nem igazán fog számítani ez szerintem.

Fiddlesticks

Számomra ez egy olyan champion, amit sosem játszottam sokat (1-2 game szezononként), és még ki sem próbáltam a rework óta. Az E-képességét, ami a buffot kapta, azt a játékosok utoljára maxolják, szóval nem igazán érzem fontosnak ezt a buffot, amolyan adjunk neki valamit, de nem kizárt, hogy tévedek.

Gnar

Jelenleg ez a champion nem igazán találja a helyét a metában, vannak játékosok, akik szeretik bizonyos matchupokban pickelni, de szerintem ennyiben ki is merült. Ezen változtatások ugyebár a Mega Gnar formát erősítik. A CD-r refund növelésének kicsit többet spammelhetjük majd a Q- képességünket, ami a fő damage forrása a Mega Gnarnak szinte az egész gamen át.

Az ugrásának az erősítése szerintem eléggé egy jó ötlet, így akár lvl6-on eltudom képzelni a Mega Gnar insta all-int. Ha nem is tudjuk megölni az ellenfelünket a CD-r buff miatt, a Q-n és a +30 sebzés az E-n szerintem könnyen felénk tudja billenteni a harcot és akár Flasht simán kihúzhatunk, majd megtudjuk az egész procedúrát ismételni. Meele match-upok ellen szerintem már egész jó választás lehet (Morde-Aatrox-Kled stb.) Camille ellen azért még mindig nem pickelném be.

Karthus

Viccnek tartom ezt a nerfet, rálehet mondani, hogy immobilisabb lett, de szerintem a championnek egyáltalán nem ezzel van a gondja.

Továbbra is OP soloq picknek tartom.

Sokkal inkább ráférne egy Q single target damage nerf.

Kayn

Na ez érdekes, ugyanis a champion már nem az első buffját kapja egyhuzamban, de ez most valóban érdekes. Ugyanis a Q-képességének a bonus damage már megy minionokra is ergó mehet a top kayn(?). Mindenképp ki kell próbálnom valami meele matchup ellen, ráadásul a Q-nak cd-je is csökkentve lett, ezáltal jobb a dueling powerje a champnek.
Nem hiszem, hogy ettől broken lenne Kayn, viszont mindenképp egy szép kis buff.

Lissandra

Egyike olyan champeknek, amit nagyon imádok mint koncepciót. Szegény már egy jó ideje küszködik az early wave cleareléssel és tradeléssel. Ez a buff most pont ezen segít. Ugyan szerintem a mana costjai még mindig nagyon magasak ahhoz, hogy egy OP champion legyen megint, viszont ez mindenképp egy szép kezdet számára hogy aktívan részt vegyen a metában.

Nami

Ezen a nerfen nagyon meglepődtem, hogy őszinte legyek. Szerintem a lehető legrosszabb support Nami, még Mikyx (G2 supportja) is mondta a streamjében, hogy messze ő a  leggyengébb jelenleg. Szóval nem igazán értem a nerfek okát, amik még gyengébbé teszik őt az early lanephaseben.

Quinn

Ennek a buffnak nem örülök, utálok ez ellen a champion ellen játszani KEKW. Na de, igazából nem egy nagy buff, 0.25 másodperccel tovább leszünk „vakon”. Nem tartom egy nagy dolognak, aztán lehet ingame majd másképp érződik az egész. Mindenképp látnom kell, hogy mégis mennyit számít ez.

Trundle

Jelenleg egy remek pick, hiszen szinte minden csapatban szokott lenni egy tank, aki Gargoyle Stoneplatet buildel, és Trundle ugye ezeket a statokat örömmel Ultizza le ezekről a tankokról. Ez a kis cd nerf nem hiszem, hogy olyan sokat számítana, na de 20 másodperc az 20 másodperc. Lehetséges, hogy 10-ből 1-szer ezen fog múlni egy dive kimenetele,
de hogy őszinte legyek, szerintem mást is lehetett volna nerfelni a championön, hogy lehetőleg ne kapjon szét 2 másodperc alatt, vagy hogy 1 pillar miatt ne kelljen mindig elflashelni az ellenfélnek.

Wukong

Lehető legjobb bruiser/fighter pick volt jelenleg AD championök ellen. Az armor nerfnek köszönhetően ez a potenciálja a championnek most kicsit csökken, bár 3 armor azért nem a világ vége. Hálistennek a sebzésével is kezdtek ezt-azt, ami nagyon ráfért. Ezek a nerfek összességében úgy gondolom, hogy laning phaseben tradelés közben nagyon érezhetőek lesznek, hogy kevesebbet sebez a champion.

De ettől függetlenül a dupla Knock-up miatt még mindig brokennek listáznám.

Sanguine blade

Az item, ami körül hatalmas hype volt, majd senki sem használja inkább. Nekem a fő gondom az ezzel a tárggyal, hogy nagyon 1 dimenziós. Csak is duelre jó. És mint tudjuk, a játék nem 1v1-ről szól. 100-golddal olcsóbb, és 5 + ad, nem hiszem hogy nagy változást hozna a tárgy előfordulásának gyakoriságában.

Köszönjük Kubu a mélyre ható elemzést és a rengeteg hasznos véleményt! Reméljük ti is hasznosítani tudjátok észrevételeit a hétvégi meccseken!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×