A feldühödött felhasználók közben már ellepték a szolgáltató Facebook oldalát.

Noha a Vodafone már tavaly nyáron felvásárolta a UPC-t, a teljes összeolvadás csak pár hónapja történt meg. Egyes felhasználók pedig állítják, hogy onnantól fogva egyre rosszabb az internetszolgáltatás minősége. A tegnapi napon viszont globális méretű probléma lépett fel a Vodafone hálózatánál, a hiba pedig alaposan megbénította a hazai internetforgalmat.

A tegnapi nap adatforgalma / Kép: BIX

Erről árulkodik a Magyarország adatforgalmát monitorozó Budapest Internet Exchange (BIX) fentebbi grafikonja is, amiben jól látszik, hogy a tegnapi napon 4 alkalommal teljesen beesett a hálózati forgalom.

Ennek oka, hogy a Vodafone-UPC szolgáltatása egész nap akadozott, de ez sajnos nem egyedi az utóbbi időkben. Tegnap viszont nem csupán egy kisebb regionális probléma állt fenn, hanem az egész országon tapasztalhatóak voltak a kimaradások. A délutáni óráktól kezdődött a tortúra és a személyes tapasztalataink alapján még hajnalban is elment az internet, több alkalommal.

A szolgáltató is elismerte a hibát, ennek hatására teljesen elözönlötték a Vodafone Facebook oldalát az elégedetlen felhasználók:

„Ezért megvehettek a UPC, ha nem tudnak netet biztosítani…. Eléggé ciki, szégyelljék magukat!! De gondolom a számlán ugyanakkora összeg lesz, és ugyanúgy be kell fizetni… Fejlesztőként a munkámban akadályoznak”

„Ne köszönd a türelmemet, mert az nincs. Tényleg napok óta este, 6 és 9 óra közt kell ezt játszani? Ennyi idő alatt akár jól is meg lehetett volna csinálni, pont ugyanennyi ideig tartott volna… Kapjátok már össze magatokat, egy (állítólag) komoly cég vagytok!”

„Amióta átvették a upct, azóta a net valami borzalom. Írtam hibabejelentést, a válasz: minden flottul működik. Szerintük. Valamint: Tájékoztatjuk továbbá, hogy vezeték nélküli kapcsolatra sajnos nem tudunk garanciát vállalni, szerződésünk alapján csak kábelen keresztül garantáljuk a sebességet. Hát a router kitől van?”

„50 percenként megszűnik az internet! Nem hiszem, hogy ezért fizetek!”

A hiba egyébként nem csupán Magyarországon állt fenn, Németországban is hasonló jelenségeket tapasztaltak a felhasználók. A német cég szóvivője elárulta, hogy „az adatforgalmat szabályzó szervereken lépett fel szoftveres probléma.”

A jó hír, hogy a Vodafone reggel 9-kor állítólag megoldotta a fennálló problémát. Az oldalon viszont továbbra is rengeteg a frissen érkező, elégedetlen komment, így nem vennénk 100%-ig biztosra a bejelentést. Elképzelhető, hogy egyeseknél a mai órák és meetingek a UPC miatt maradnak el.

UPDATE:

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy hétfőn este néhány órán át az otthoni vezetékes internet szolgáltatás több alkalommal akadozott, melynek oka a nemzetközi adatforgalmat kiszolgáló – a Liberty Global hálózatában lévő – nagykapacitású routerek szoftverhibája volt. A Liberty Global szakemberei az éjszaka folyamán a hibát javították és a szükséges szoftverfrissítéseket elvégezték, a Vodafone az érintett ügyfelek elnézését kéri a kellemetlenség miatt.

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×