Napjainkban a személyre szabható RGB LED világítás lett az „új fekete” a PC rajongók táborában. A nagyobb gyártóknál már mind jelen van ez a megoldás, immár a Patriot is csatlakozott ezen gyártók táborába.

A Patriot itt egy igen agresszív kinézetű modul DUO-val rukkolt elő, a konkurencia modelljeihez képest. A Patriot Viper RGB DDR4 moduljai a gyártó új alumínium hőelvezetőivel lettek felszerelve, amin a Viper logo 5 RGB LED zónára van osztva, amik egyenként személyre is szabhatóak. Az RGB LED-ek komaptibilisek az összes fő alaplapgyártó szoftverével, magába foglalva az ASUS Aura Sync-et, az ASrock Polychrome Sync-et, a GIGABYTE RGB Fusion-t és az MSI Mystic Light Sync-jét. Továbbá a Patriot egy saját app-ot is kiad a LED-ek szabályzásához a memória modulokon.

A Patriot viszonylag óvatosan nyúl az RGB-s memória modulokhoz, így a kezdeti felhozatal a Viper RGB DDR4-es modellekből a közepestől a magas órajelű modulokig terjed, ami DDR4 4133 MHz-et jelent 1.4 V mellett, ami kicsivel a más gyártók „extrém” ajánlatai alatt helyezkedik el. Eközben a Viper RGB testesíti meg egyértelműen a high-en kategóriáját a Patriot felhozatalának, mind stílusát tekintve, mind pedig teljesítményben.

Jó, hogy a kezdeti Viper RGB KIT-ek kompatibilisek az AMD Ryzen és az Intel Core alapú platformokkal is (a frekvencia limiteket figyelembe véve a Ryzeneknél), szóval a rajongóknak különböző típusú processzorokkal sem kell aggódniuk az esetleges kompatibilitási problémák miatt. Az Intel processzorokkal rendelkezők esetén XMP 2.0-s SPD profilok állnak rendelkezésre, a Ryzen chippekhez viszont nincsenek ilyen profilok, így az ő gépeiknek manuálisan kell betölteni az időzítéseket.

A Viper modulok PCB-je speciálisan az RGB LED világítás támogatására, illetve a magasabb adatátvitel kezeléséhez lett tervezve. Természetesen az összes KIT élettartamgaranciával lesz kapható.

A részletes táblázat a teljes Viper termékpalettáról, itt látható:

×