A szezon elején frissült a Heartstone rangsorolt rendszere. Új divíziókat vezetett be a Blizzard, viszont még kissé kiforratlannak tűnik az egész.

Az új Ranked rendszer igazán megkérdőjelezhető módon működik a Hearthstone-ban. A Blizzard egyszer csak úgy döntött, frissítenek kicsit a rangsorolt játékmódon és átalakítják a ranglétrát. Bekerült a más játékokból már jól ismert „nemesfém rendszer”, így már Heartstone játékosok is lehetnek Bronze, Gold, vagy éppen Diamond szintűek. A Legend érintetlen maradt.

Sok kritika éri az új modellt, a tapasztalataink alapján nem jogtalanul. Olyan érzés mostanában játszani, mintha egy maratont futnánk, amire évek óta készültünk. Tudjuk, hogy be fogunk érni a célba, mert minden adva van hozzá, a kérdés csak az, hogy mikor. A hatalmas grind idővel kifizetődik, a játékosok képessége közötti rés pedig egyre csak csökken. Sokan a Demon Hunter paklikat okolják, s míg statisztikailag tényleg erősek, azért a probléma jóval Illidan fölött húzódik.

Demon Hunter – Hearthstone

A kínaiak bebizonyították, náluk már több, mint 100 ezer Legend játékos található. Annyiban megegyezhetünk, hogy egyik pillanatról a másikra nem tanult meg mindenki kártyázni, így valahol máshol kell keresni a bökkenőt. A rendszer önmagában úgy van összerakva jelenleg, hogy az 50%-os győzelmi aránnyal rendelkező játékosoknak igencsak jó esélyük van arra, hogy magas szinten végezzenek a szezonban.

The China Server just hit 100k Legend Players in Standard from r/hearthstone

Ahhoz, hogy ezt megvizsgáljuk, nem az új Legend játékosok teljesítményét, hanem a régi motorosokét kellett megfigyelni. Azok a Heartstone játékosok, akik eddig szezon végére küzdötték fel magukat átlagosan Legendbe, azok most elmondásaik alapján már az első héten, de legkésőbb a másodikon fent voltak a legmagasabb szinten.

A rangsorolt mód tempója az új rendszerben tehát közel megkétszereződött.

Egy másik élethelyzetben valószínűleg jobban teljesít majd a jelenlegi rendszer, ami inkább időt igényel, mint tényleges játéktudást. Most az a baj, hogy mindenkinek rettentően sok ideje van a járvány-helyzet miatt, így tudnak hajmeresztő számok kialakulni a különböző rangokban.

https://www.facebook.com/groups/mobilgamer/

×