Nem kerülhette el a koronavírus következményeit az Apple sem, de a túl jól sikerült iPhone SE második generáció sem segít a tisztánlátásban.

A világ talán leghitelesebb Apple hírforrása és egyben szivárogtatója, Ming-Chi Kuo újabb híreket hozott az amerikai céggel kapcsolatban.

Célpontban az iPhone SE második generációja

A nemrég bejelentett és ma boltokba is kerülő új iPhone SE mindössze 180 ezer forintért kapható. Ilyen olcsón már nagyon régen volt kapható új iPhone, ezt pedig nagy örömmel veszik a vásárlók is.

Kuo szerint a következő három hónapban 12-14 millió ilyen készülék talán majd gazdára.

A harmadik negyedévben sem lesz sokkal kisebb az érdeklődés az elemző szerint, erre az időszakra további 10 millió eladást tippel.

Az Apple nem jár azonban tisztán jól az üzlettel. Az iPhone SE a csúcsmodellek belsejét kapta meg, csupán néhány funkció hiányzik és a méret más, cserébe jelentősen olcsóbban juthatunk piacvezető technológiához.

Ár/érték arányban az iPhone SE egyértelműen jobb vétel a legolcsóbb csúcsmodellel szemben, az iPhone 11 ugyanis 290 ezer forinttól indul.

Kuo szerint a most kiugró érdeklődésnek egy komoly visszaesés lesz a hatása, szerinte a második negyedévben akár 30%-al is visszaeshet az összes iPhone eladása.

Következő generáció?

Az iPhone 12 kapcsán már mindenféle hírt hallottunk. Bizonyos források szerint biztosra vehető a következő generáció csúszása, míg mások azt mondják az Apple tudja majd tartani a szokásos megjelenési dátumait.

Kuo értesülései szerint az utazási korlátozások miatt az iPhone 12-es generáció nagyjából 1 hónapot csúszik majd.

További gondot okoz, hogy a hírek szerint az Apple kukázta a Qualcomm-os megállapodást az 5G-s hardverekkel kapcsolatban, helyettük saját magának gyártya a cég, ezen pénzt spórolnak, viszont további fejlesztési időre lesz szükség.

Ti tervezitek leváltani ősszel a mostani készülékeiteket?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×