Talán pont amiatt, hogy mindenki otthon van, vagy épp a rengeteg akció miatt, kiemelkedően sokat költöttünk márciusban játékokra.

Nem kétséges, hogy a videojáték-ipar növekszik. Ezt az is bizonyítja, hogy a digitális játékokra fordított kiadások világszinten elérték a 10 milliárd dollárt. Ez eddig a legnagyobb havi összeg, melyet a Super Data Research számolt. Ez összesen 11 százalékos emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest.

Ha külön bontásban nézzük, 64 százalékkal nőtt a konzolok bevétele, a PC platformé 56, a mobiljátékoké 15 százalékkal. A játékok különösen Észak-Amerikában és Európában fogytak jól, főleg azután, hogy a koronavírus-járvány miatt sokan kénytelenek voltak otthon maradni.

Kép forrása: Super Data Research

Érdekesség, hogy a kutatás szerint nőtt a Pokémon GO bevétele, főleg mert a Niantic lehetővé tette a játékosoknak, hogy a fizikai mozgás nélkül is eredményeket érjenek el. Egy barátom bebizonyította, hogy még az én lakásomban is lapul egy-két Pokémon. Én megettem őket.

Fogalmam sincs miért, de a legnagyobb sláger az Animal Crossing: New Horizons lett. Egy hónap alatt 5 millió kelt el belőle, ami rekord a konzoljátékok sorában.

A Warzone hozzáadásával a Call of Duty: Modern Warfarfe népszerűsége hónapról hónapra nőtt, így elérték a havi aktív 62,7 millió játékost is. Ide sorolhatjuk persze a Doom Eternal sikerét is. Márciusban ezenkívül volt 860 ezer ember, aki a Half-Life: Alyx-ot tolta, 40,7 millió dollárt generálva.

Te mivel játszottál a legtöbbet márciusban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×