Extrém tuning, egyenesen a profiktól!

Biztos sokan emlékeztek még azokra az időkre, amikor az AMD kazán mémek elindultak hódító hadjáratukon. Ez bizony már közel 9 éve volt, 2011 év végén jelentek meg ugyanis az első szériás FX processzorok, amelyek akkoriban a több maggal, vagyis pontosabban “modullal” próbálták kihívni az Intel 2. szériás Core i szériáját, inkább kevesebb, mint több sikerrel, ugyanis az IPC-ben akkor még jócskán előrébb járt az Intel.

A 8,1 GHz-es végeredmény /Kép: YouTube

A tuning körökben meglehetősen népszerű Der8auer, most ezekbe az időkbe röpít minket vissza, ugyanis ismét előhúzta az FX-8350-et a sarokból és megnézte, hogy meddig lehet felrángatni az AMD ekkortájt olcsón hódító “8 magos” processzorát.

Az eredmény egészen elképesztő, ugyanis egészen 8,1 GHz-ig sikerült eljutnia.

Ehhez persze meg kellett találnia a legstabilabb magot, a többit pedig letiltotta, így gyakorlatilag egyetlen mag volt aktív.  A hőmérsékletről a folyékony nitrogén gondoskodott, így a melegedéstől egyáltalán nem kellett tartani. A 8 127 MHz-es órajel mellé 1,92 V-os feszültség társult. A tuningmester mérései alapján pedig már 7,5 GHz-en megevett 100 wattot az AMD FX 8350 egyetlen magja.

 

Külön érdekesség, hogy megmérték az egyszálas teljesítményét is a 7,5 GHz-en futó FX-nek -ugyanis itt még viszonylag stabil volt a rendszer- ami 172 pontot kapott, ezt a Ryzen 5 2600 már 3,6 GHz-en is lehagyja egy kevéssel, ugyanis ez utóbbi 176 pontot kapott ugyanezen a teszten. Ennyit fejlődött azóta a technológia…

Akármennyire is durvának hangzik, nem Der8auer tartja az FX-8350 tuning rekordját. 2012-ben ugyanis egy illető felállított már 8,176 GHz-es eredményt, ráadásul ott mind a 8 mag aktív volt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×