Thomas Shelby engedélyével.

Nem először fordul elő a videojátékok történelmében, hogy egy sikeres filmből, vagy sorozatból feldolgozás készül. Persze ezek a játékok mindig sok kockázatot rejtenek magukban, hiszen általában a költségvetésük alacsony, épp csak annyi, hogy elkészüljön a kód és ki lehessen adni.

Az elrontott adaptációk iskolapéldája nagyjából az összes The Walking Dead játék, de a Harry Potterek sem jobbak.

A szellemirtók vagy Charlie Angyalai játékról hallottatok? Nem? Nem véletlenül.

Ettől függetlenül a film- és sorozatgyártók nem engedik el a témát, úgy tűnik, valamiért megéri elkészíteni egy játékot, amely csak nyomokban tartalmazza a valódi élményt.

Természetesen van azért rengeteg jó játék is, ami szintén film alapján készült. Nem is kell távolabbra mennünk, a legutóbbi Pókember cím és annak DLC-i tökéletes példa. Hatalmas sikert arattak a játékkal és már készül is a folytatás.

Peaky Blinders: Mastermind

 

A Peaky Blinders című sorozatból már 5 évad elérhető a Netflixen és bár nincs magyar szinkronja, itthon is egyre nagyobb sikerre tesz szert. A történetben az első világháború utáni Birmingham-ben járunk, ahol a Shelby család férfi tagjai Franciaországból visszatérve lassan átveszik az irányítást az egész város felett.

A család első számú embere, Thomas Shelby az igazi agya a famíliának, ő tervez, hozza meg a döntéseket és irányít mindent műveletet. Valószínűleg rá utalhat a játék alcíme, na meg persze a feladatunkra, amit majd el kell látnunk a küldetések során.

A Peaky Blinders: Mastermind egy puzzle-kaland játék lesz, ahol a legkülönfélébb feladatokat kell majd teljesítenünk a család tagjaival, azonban van egy kis csavar.

A munkák csak úgy lehetnek sikeresek, ha mind a hat elérhető karaktert jól tudjuk irányítani.

Kivételes szervezőképesség és koordinációra lesz szükségünk, ugyanis bizonyos célok eléréséhez egyszerre kell majd figyelnünk Tommy, Arthur, Polly, John, Ada és Finn mozgására is.

Tommy Shelby a sorozatban arról beszél, hogy nem érdekli a múlt, sem a jövő. Csak az aktuális pillanat érdekli. Ezt ő a katona percének (soldier’s minute) nevezi – ezt modellezi majd a játék.

A karakterek nem csak nevükben, képességeinkben is eltérnek majd egymástól. Ada például jó figyelemelterelő lesz, míg Arthur inkább a nyers erejét kamatoztatja majd.

 

A Mastermind története az első évad előtt játszódik majd, mikor a Peaky Blinders nevű banda még csak próbálkozik a bizniszük beindításával.

A játékhoz pontos dátumot nem csatoltak, csak annyit tudunk, hogy valamikor a nyáron jelenik majd meg. Ha nagyon türelmetlenek vagytok, a Steamen már várólistára lehet tenni, így biztosan nem maradtok majd le.

Te ismered a Peaky Blinders-t? Megveszed majd a játékot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×