Sokaknak nem tetszik, mégis kiváló újdonságot jelentett be a Blizzard. Átalakítják a repülés követelményét a World of Warcraftban.

A World of Warcraftban kulcsfontosságú a repülés. Főleg azóta, amióta meghatározzák a Daily Questek a fejlődésünket. Repülve mindent kétszer-háromszor olyan gyorsan teljesíthetünk, így több időnk marad az egyéb teendőinkre. Ám mivel fontos játékelemről beszélünk, nem adják ingyen a fejlesztők.

Már-már tradícióvá vált, hogy egy úgynevezett Pathfinder Achivementet kell megszerezzünk ahhoz, hogy egy adott területen a levegőbe is emelkedhessünk hátasainkkal. Ezeket pedig a területen élő, vagy uralkodó frakciókkal kialakított kapcsolatunk fejlesztésével szerezhettük meg. Egy szó, mint száz, nem lehetett egy hét alatt megszerezni a repülést, a Battle For Azeroth esetében is csak a 8.2-es frissítést követően lehetett legkorábban Zuldazar és Kul Tiras fölött szabadon közlekedni.

A repülés megszerzésének rendszerét viszont könnyítik a Shadowlands kiegészítő megjelenésétől, Draenor és Broken Isles felett 30-as szinttől automatikusan repkedhetünk majd, ha megtanultuk az Expert Flyingot.

Kép forrása: wowhead.com

A Pathfinder Achivementek ettől még nem válnak irrelevánssá a szóban forgó területeken, a speciális mountokat, mint például a Soaring Skyterror, csak ezekkel szerezhetjük majd meg. Ráadásul a gyorsabb közlekedést is ehhez köti majd a Blizzard, így érdemes lesz a jövőben is teljesíteni az Achivementeket.

Véleményem szerint ez nem egy rossz kezdeményezés. Bizonyos esetekben igencsak idegtépő volt Reputationt farmolni, főleg akkor, amikor bőven lett volna más dolgunk is a karakterünkkel. Arról nem is beszélve, hogy a Battle for Azeroth kiegészítőhöz tartozó területeken még mindig csak Pathfinderrel repülhetünk. Vagyis feltehetően a jövőben átáll a Blizzard egy olyan rendszerre, ami csak és kizárólag a legutóbbi kiegészítő területein követeli meg az Achivementek megszerzését. Ez hatalmas segítség az új játékosoknak, a régi motorosokat viszont egyáltalán nem érinti, mert azok már úgyis a birtokában vannak a repülésnek. Ez most egy piros pont a Blizzardnak.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×